1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Ballējam, neguļam!

 

Pagājušās nedēļas nogalē Borisovas tautas namā pulcējās 16 pirmsskolas vecuma bērni, lai apliecinātu savas dziedātprasmes Viļakas novada mazo vokālistu konkursā “Cālis 2016”. Un patiesi apliecināja, jo ikviens saņēma cienīgu nomināciju, piemēram, “Košākais cālis” – Laine Mežale, “Apburošākais cālis” – Ramona Romanova; “Stilīgākais cālis” – Anna Maksimova,  “Kautrīgākais cālis” – Jēkabs Slišāns u.c.

Atklāj konkursu. Katrīna Kubaka mazo vokālistu konkursu atklāja ar dziesmu par māmiņu. “Mana mīļā mammīte ir kā silta saulīte,” dziedāja meitenīte. Katrīna kļuva par nominācijas “Smaidīgākais cālis” ieguvēju.


Jaunākais cālēns. Pašai jaunākajai konkursa dalībniecei Melisai Šimanovskai ir tikai divi gadiņi. Par viņu īkšķus turēja tētis Ainis, mamma Inese un māsa Megija (13 gadi). Melisai žūrija piešķīra nomināciju “Cālīte mazulīte”.

Uzstājas pirmo reizi. Četrgadīgā Luīze Bogdane ar lielu interesi vēroja, kas notiek uz skatuves. Viņa skatītājus pārsteidza ar dziesmu par dzīvi mežā. Meitenīte saņēma “Mazais cālis 2016” titulu.

“Pūkainākais cālītis”. Rafaela Lapsa savā dziesmā klātesošajiem atgādināja, ka ir pavasaris.

Foto piemiņai. Mazos konkursantus (foto) vērtēja īpaša žūrija: Baltinavas Mūzikas un mākslas skolas direktore Marija Bukša, jauniešu deju kolektīva “Bitīt’ matos” vadītāja Diāna Astreiko un Balvu Mūzikas skolas pedagoģe Zoja Zaharova.

Kuram ir stiprākie un platākie pleci? Kristaps Ozols nešaubās, ka visstiprākais ir viņa tētis. Tāpat puisis ir pārliecināts, ka, izaugot liels, arī viņš kļūs par stiprinieku. Kristaps mājup aizbrauca kā nominācijas “Cālītis džentlmenis” īpašnieks.

“Cālīte-dāmīte”. Sivēns, kas konkursa dienā svinēja dzimšanas dienu, bēdājās, ka ir rozā krāsā. “Varbūt man ir sarkanguļa?” viņš jautāja. Elīza Pužule nomierināja Sivēnu, dziesmā pastāstot, ka rozā krāsā ir itin viss – uzpūtenis bļodā, desiņa uz maizes un pat konfekšu papīriņš.

“Cālītis-dejotājs”. Elizabete Brokāne sveica pavasara sauli, mudinot izbaudīt siltā laika jaukumus.

“Lielais cālis 2016”. Diānai Urbānei žūrija piešķīra vissvarīgāko titulu – “Lielais cālis 2016”. Mamma Vita Circene neslēpa prieku, ka meitiņa, kura konkursā uzstājās pirmo reizi, saņēma tik augstu vērtējumu. Savukārt pati Diāna atklāja vien to, ka viņai garšo saldējums.

 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.