1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Sešu komandu konkurencē uzvar žīgurieši

Pagājušajā sestdienā Lazdukalna pagastā, spītējot spelgonim, ieradās sešas hokejistu komandas no Bērzpils, Balviem, Lubānas, Baltinavas, Žīguriem, Lazdukalna un Vecstrūžāniem, lai cīnītos par Rugāju novada domes sarūpēto kausu un medaļām. Sacensību organizators Jānis Rakstiņš pirms izlozes nešaubījās, ka cīņas būs spraigas. Jautāts par laika apstākļiem, viņš atzina, ka tie ir ideāli. "Ja šādi laika apstākļi būtu jau kopš decembra, tad sacensību, kas pulcē tik daudz komandu, būtu daudz vairāk," viņš piebilda.

Kāro iziet laukumā. Hārdija Kristiāna Nagle no Lubānas (13 gadi) neslēpa, ka labprāt uzspēlētu hokeju. Viņu nemulsina tas, ka hokejā neizpaliek spēka paņēmieni. "Nav ne vainas," prātoja jauniete.

Pirmais iemetiens. Pirmie laukumā devās Vecstrūžānu un Bērzpils hokeju komandu sportisti. Lai arī bērzpilieši izrāvās vadībā, spēles noslēgumā viņi piekāpās ar 1:3. Pirmo ripu vārtos iemanījās iemest bērzpilietis Lauris Poševs.

Spēlē jau trešo sezonu. Intars Ločmelis no Vectilžas sargāja Bērzpils hokeja komandas vārtus. Lai arī pirms sacensībām viņš apņēmās palikt sausā, bērzpilieši no četrām spēlēm zaudēja trijās: Bērzpils – Vecstrūžāni 1:3, Bērzpils - Žīguri 0:3 un Bērzpils - Balvi 0:1, un uzvarēja ar 3:1 spēlē pret lubāniešiem.

Jaunajās formās. Mājinieki skatītājus patīkami pārsteidza ar jaunajām formām.  

  

Izcīna zeltu. Žīguru hokejisti uzvarēja trijās spēlēs: ar 3:1 Balvus; ar 3:0 Bērzpili un ar 2:0 Vecstrūžānus. Savukārt ar lazdukalniešiem čempionāta līderi nospēlēja neizšķirti 2:2. Otro vietu izcīnīja Vecstrūžānu sportisti, bet uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa balvenieši.

Kurš pirmais pārtvers ripu? Balvenietim Arvīdam Raciborskim (foto – no kreisās) spēlē ar spēcīgo Žīguru komandu nācās secināt, ka balveniešiem, kuri spēli uzsāka sešatā, klāsies grūti. Pirmajā spēlē pievīla arī vārtsargs, kuru balvenieši aizlienēja no lubāniešiem. Rezultāts – 0:3 žīguriešu labā.

Pielabo laukumu. Lazdukalna hokeja spēles entuziasti  pēc katras spēles pielaboja laukumu, kur ledū izcirties kāds robs. Jāpiebilst, ka Lazdukalnā ir padomāts ne tikai par slidot gribētājiem, proti, uzbūvētas ģērbtuves, bet arī par skatītājiem, kuru spēli var vērot no tribīnēm. "Kā diena pret nakti," sprieda balvenieši, salīdzinot slidotavas Balvos un Lazdukalnā.

Turnīra vērtīgākais spēlētājs. Sacensību organizators Jānis Rakstiņš apbalvoja turnīra vērtīgāko spēlētāju – Žīguru komandas vārtsargu Valēriju Vorobjovu.

Izcīna sudrabu. Vecstrūžānu komandas hokejisti finālspēlē piekāpās žīguriešiem ar 0:2. Komandas kapteinis Artis Plušs spriež, ka pirms finālspēles vecstrūžānieši zaudēja tempu: "Bijām ļoti noguruši, tāpēc šoreiz ir tā, kā ir."

Izrauj 3.vietu. Sākotnēji šķita, ka Balvu hokejistiem nav ne mazāko izredžu konkurēt ar pretiniekiem, jo komandas sastāvs pirms turnīra bija tikai 6 vīri. Tas gan netraucēja balveniešiem izcīnīt godalgoto 3.vietu.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.