1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

“Osvalds” nosvin acīti

 

Sestdienas pievakarē un svētdienas naktī Baltinavas parkā valdīja emocijas. Kā nu ne, ja festivāla “Osvalds” vārds izskanēja jau 21.reizi jeb, kā jokoja aktieris Guntis Skrastiņš, nosvinēta acīte.


Kopā ar aktieri. Mūzikas festivāla krusttēvs Māris Lāpāns, atklājot “Osvaldu” kopā ar aktieri Gunti Skrastiņu, atklāja, ka uz skatuves stāv ar divējādām sajūtām. “No vienas puses ārkārtīgi liels prieks, jo 21 gads - tas nav joks. No otras puses prieks, ka ir izdevies!” viņš jokoja. Jāpiebilst, ka Māris solīja,- šis noteikti nebūs pēdējais “Osvalds”.


Gandrīz kā savējais. Kad grupas “Tranzīts” piekritēji sauca, ka solists ir savējais, Ralfs Rubenis nepalika atbildi parādā: “Gandrīz. Nāku no Stāmerienas.”


Īpašs repertuārs. Grupa “Unknown Artist” izpildīja aizsaulē aizgājušā “Osvalda” himnas autora Jāņa Keiša dziesmas. “Šodien mēs spēlēsim dziesmas, kas nav mūsu grupas repertuārā,” atzina mūziķi.


Dzied par meitenēm, arī Balviem. Žoržs Siksna dziesmu vārdos iemanījās iepīt gan Baltinavu, gan Balvus un pat mīļās Latgales meitenes.


Emociju varā. Ja uz tradicionālās skatuves mūzikas nakts dalībnieki grieza valsi, tad pie otrās skatuves valdīja jestrāki ritmi.


Ķer burbuļus. Kamēr pieaugušie izklaidējās, četrgadīgā Marija no Rīgas ķēra lietuvieša Romasa uzpūstos ziepju burbuļus. Kaimiņvalsts pārstāvis “Vadugunij” atklāja, ka “Osvaldu” apmeklē jau vairāk nekā 10 gadus. Jautāts, kas viņu mudina braukt uz Baltinavu, Romass lakoniski paskaidroja: “Šeit vienkārši patīk.”


Aplausi kā cieņas apliecinājums. Vētrainus aplausus saņēma dziedātājs Normunds Rutulis.


Acis kā pogas. Šī gada “Osvaldu”, šķiet, nekad neaizmirsīs astoņgadīgais Kaspars Dauksts, kurš pirmo reizi dzīvē izleca ar katapultu. “Tēti, nākamreiz lekšu tikai tad, kad izaugšu liels,” viņš teica tētim. Taujāts, kad tas varētu būt, puika domīgi noteica, ka nākamgad.   


Seksa simbols. Aktieris Guntis Skrastiņš mudināja vīrus piedalīties atrakcijā, par kuras uzvarētāju kļuva baltinavietis Ruslans (foto - no labās). Tagad un turpmāk, kā oficiāli paziņoja G.Skrastiņš, Ruslans ir Baltinavas mūzikas nakts simbols.


Saņem balvu. Zane Keiša (foto) neslēpa, ka nebija gaidījusi, ka, nopērkot biļeti, loterijā vinnēs DVD atskaņotāju. Jāpiebilst, ka lielā balva – mikrosistēma ar bluetooth aizceļoja uz Kārsavu. “Pirmo reizi “Osvaldā”... neticami,” bija pārsteigta kārsaviete Vēsma Rancāne. 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.