1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Briežuciemā ābolus... slauka ar slotu

 

Aizvadītajās brīvdienās sporta svētki notika vairākos mūspuses pagastos, tostarp Briežuciemā, kur aktīvākie pagasta ļaudis skrēja, sacentās futbola mačos un aktīvi piedalījās dažādos netradicionālos sporta veidos. Pirms sacensībām Briežuciema kultūras dzīves organizatore Zita Mežale atklāja, ka lieliem un maziem sportistiem būs, piemēram, jāmet karotes bļodā, lai izcīnītu “Mešanas meistara” titulu, vai arī ar slotu jāsaslauka āboli, kļūstot par “Šķirošanas meistaru”.


Mākslas darbs. Zita Mežale atklāja, ka viena no pirmssvētku aktivitātēm bija noplukušās veikala sienas, kas atrodas iepretim skolai un tautas namam, sakārtošana. “Tagad mums ir skaista vieta, kur nofotografēties, piemēram, pilngadniekiem,” viņa lepojās. Izrādās, mākslas darbs tapis, pateicoties māsām Kristīnei (19 gadi) un Samantai (15 gadi) Šubrovskām. Kristīne pastāstīja, ka zīmējumam izvēlējusies puķu tēmu, kas, viņasprāt, cilvēkos radīs priecīgāku noskaņojumu: “Mūsu darbs, kā zināja teikt Zita, iedvesmojis arī citus bērnus aktīvāk zīmēt.”


Jaunākais skrējējs. Skriešanas distancē devās arī jaunākais sacensību dalībnieks Rinalds Veiders (1,5 gadi) no Valkas. Tiesa, kopā ar mammu.


Sporto dzimtenē. Jānis Cibulis (foto), pavadot atvaļinājumu dzimtajās mājās, izmantoja iespēju paspēlēt futbolu. Viņš Anglijā dzīvo un strādā jau 12 gadus. Taujāts, kur sevi redz pēc 10-15 gadiem, Jānis atzina, ka visticamāk atgriezīsies Latvijā. Jauko noskaņojumu sporta svētkos aizēnoja nepatīkams atgadījums, kad futbola komandas “Briežuciems 1” kapteinim Egonam Ločmelim pazauda mobilais tālrunis. Uz vairākkārtējiem aicinājumiem to atgriezt ar labu, iespējamais zaglēns neatsaucās. Tika izsaukta pat policija (tālplānā). Galarezultātā telefons atradās.


Dzenā ābolus. Lielu jautrību izraisīja ābolu saslaucīšanas jeb šķirošanas sacensības ar slotu. Šajā pārbaudījumā uzvaras laurus plūca Dina Dzerkale.


Izrauj uzvaru. Vīru klasē vēl 50 - 100 metrus līdz finišam līderis bija Aleksandrs Pakalnītis, kad viņu negaidīti apsteidza Valentīns Mežals. Savukārt trešajā vietā palika Uģis Skutelis, kurš, kā zināja teikt vietējie ļaudis, ir aktīvs it visās jomās. Jāpiebilst, ka Uģis sporta svētkos bērniem dāvāja iespēju izlēkāties uz batuta.


Finišē, rokās sadevušās. Skrējiena tiesnesim Artim Loginam nācās pieņemt grūtu lēmumu pirms sieviešu grupas apbalvošanas, jo trīs dāmas labākajos gados finišā ieskrēja, rokās sadevušās. “Šoreiz visām piešķīrām dalīto pirmo vietu, bet sportā tā nedrīkst darīt. Tā ir diskvalifikācija. Nākamgad atlaižu nebūs,” viņš brīdināja. Pagasta pārvaldniece Anastasija Gabrāne (foto - no kreisās) neslēpa, ka skrējienā piedalījās pirmo reizi. “Šodien sasparojos,” viņa priecājās.  


Pļavā ķer zivis. Sacensību pārtraukumos vietējie ļaudis labprāt izmantoja iespēju iemēģināt roku dažādās spēlēs, piemēram, zivju makšķerēšanā (foto). Jāpiebilst, ka to autors un izgatavotājs ir Briežuciema pamatskolas direktors Aigars Keišs.


Iesildās. Izrādās, Briežuciemā bērni sporto kopš agra vecuma. Piemēram, Beatrise Krakope, kurai ir tikai 2,4 gadi (foto), pērn skrēja visās Balkanos notikušajās sacensībās. Ne mazāk aktīvs ir viņas septiņgadīgais brālis Andžejs, kurš sestdien skrēja Briežuciemā, bet svētdien Balkanos startēja velosacīkstēs.


Futbola laukumā. Trīs komandu futbolisti nedzenāja bumbu sava prieka dēļ, bet cīnījās, tā teikt, kā lauvas.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.