1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Tilžas pagastā atklāj savdabīgu stādaudzētavu

Laikraksta “Vaduguns” pagājušajā numurā publicējām policijas sniegto informāciju, ka Balvu novada Tilžas pagastā, iespējams, atklāta marihuānas un kaņepju audzēšana.

31.augustā Valsts policija devās uz kādu māju minētajā pagastā, lai pārbaudītu aizdomas par marihuānas un kaņepju audzēšanu. Policijas darbinieki konfiscēja vairākus augu stādus, lai pārbaudītu, vai tie satur narkotiskas vielas, un par notikušo uzsāka izmeklēšanu. Kā liecina Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākās speciālistes KSENIJAS BELOVAS sniegtā aktuālākā informācija, kopumā minētās saimniecības teritorijā atrasti un izņemti kaņepju stādi, no kuriem 147 audzēti brīvā dabā, savukārt 12 - siltumnīcā. Valsts policijas Balvu iecirkņa darbinieki savā rīcībā ieguvuši arī informāciju par kādu personu, kura, iespējams, saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256.panta 1.daļas (narkotiskās vielas saturošu augu neatļauta sēšana un audzēšana) un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Tāpat šobrīd policijas darbinieki veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu vēl citas ar šo gadījumu saistītas detaļas, kā arī pārbauda vairāku personu saistību ar šo lietu.
Valsts policija atgādina, ka šādam noziegumam Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

vadi

Veiksmes prognoze


.