1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

Veido ziedu karogu un darina siena skulptūras

 

Aizvadītās nedēļas nogalē visi ceļi veda uz Balvu novada Kubuliem, kur vietējie iedzīvotāji un viesi pulcējās ikgadējos Kubulu pagasta svētkos.

Svētku aktivitātes sākās jau piektdienas pēcpusdienā, kad darbinieki pie pagasta ēkas pašu rokām izveidoja no ziediem darinātu Kubulu pagasta karogu. Nākamajā dienā vēl pirms pusdienlaika iedzīvotāji kopā ar savām ģimenēm un mazajiem ķipariem devās pie bērnudārza “Ieviņa”, kur, saulaino laika apstākļu lutināti, piedalījās dažādās īpaši šiem svētkiem veltītās sportiskās aktivitātēs – sākot no veiklākā biešu rīvētāja, kāpostu sulu spiedēja un pupiņu šķirotāja noskaidrošanas, beidzot ar lielā ķirbja velšanas sacensībām un mērošanos spēkiem futbola spēlē. Neizpalika arī sveiciens Tēva dienā, siena skulptūru veidošana un kopīga jēra gaļas zupas baudīšana. Savukārt svētku noslēgumā pagasta kultūras namā notika svinīga sportisko aktivitāšu dalībnieku un pagasta darbinieku apbalvošana, kuriem muzikālus sveicienus sūtīja mūziķi no grupas “Alu cilvēki”.


No siena izveido kaķēnus. Alise Kaičenko (attēlā – no labās) un Biruta Ločmele papildināja jau esošo Kubulu pagasta siena skulptūru kolekciju, no siena izveidojot divus mīlīgus kaķēnus – puiku Kinci un meitenīti Bellu. Alise pastāstīja, ka tā viņai bija pirmā pieredze siena skulptūru veidošanā, savukārt Birutai šī nodarbe ir hobijs.


Tēva dienas stafete. Iespēju piedalīties Tēva dienas stafetē izmantoja arī Raimonds Romanovskis, kuram krietni palīgi bija meitas Klinta un Daniela.


Kartupeļu mešana. Šis bija viskuplāk apmeklētākais sporta veids, kas lieti noder Lielās kartupeļu talkas reizēs. Kopumā kartupeļu mešanā piedalījās 70 dalībnieki, tostarp Mairis, kurš no 20 kartupeļiem grozā iemeta trīs. Jāteic, visus 20 kartupeļus iemest grozā neizdevās nevienam. Ļoti tuvu tam bija Igors Stepanovs, kurš iemeta 19 kartupeļus un izcīnīja trāpīgākā ražas vācēja titulu.


Pie pagasta ziedu karoga. Kubulu pagasta pārvaldnieks Artūrs Luksts pateicās visiem svētku dalībniekiem un atzina, ka viņam ir liels prieks un pagodinājums, ka pagasta iedzīvotāji prot ne tikai kopīgi strādāt un paveikt lielus darbus, bet arī kvalitatīvi atpūsties un sarīkot šādus svētkus.


Jēra gaļas zupa. Pagasta svētkos par zupu gādāja deju kopa “Kubuliņš”. Savukārt par pašas zupas galveno sastāvdaļu – jēra gaļu – parūpējās Kubulu mednieku un makšķernieku klubs.


Kāpostu sulas spiešana. Spēkus izlēkt ar lecamauklu, turot starp kājām kāpostgalvu, izmēģināja arī Saeimas deputāts un Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Trupovnieks. Jāpiebilst, ka Jānis, kā atzina pasākuma organizatori, bija arī ātrākais puisis biešu rīvēšanas jautājumos vīru konkurencē. Viņš to paveica 45 sekundēs. Savukārt uzvarētāja šajā disciplīnā bija Daina Kozlovska.


Lielā ķirbja velšana. Valdis Sirmacis ķirbja velšanā uzrādīja rezultātu 35,12 sekundes. Viņam līdzi juta Andris Circenis.


Tēvi veļ siena rulli. Svētku sportiskās aktivitātes atklāja pagasta iedzīvotāji, kuri ikdienā pilda atbildīgos tēvu pienākumus. To, ka Kubulu pagasta tēviem spēka kaulos netrūkst, apliecināja viņu kopīgā uzvara cīņā pret lielo siena rulli.


Lai skan! Par mūziku sportisko aktivitāšu un zupas baudīšanas laikā parūpējās mūspusē pazīstamais tautas muzikants Voldemārs Džigurs.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.