1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Afiša ar 21.oktobri

Sakrālās kultūras centrā     
Izstāde “Euharistiskie brīnumi pasaulē”.
Izstāde “Klosterdzīve Latvijā”.
21.oktobrī plkst. 19.00 draudzes vakars “Bībeles studija”.
25.oktobrī plkst. 19.00 Alfa kurss - interaktīvu nodarbību cikls.

Balvu Novada muzejā
Tuvojoties Visu dvēseļu dienai 2.novembrī, oktobra mēnesis veltīts Saļmām jeb mirušo ofīcijam – lūgšanām par mirušajiem. Mirušo ofīcija izpildījums ir viens no iespaidīgākajiem aizlūgšanas veidiem par dvēselēm šķīstītavas ugunī. Saļmas ir iekļautas Latvijas kultūras kanonā, sadaļā -  tautas tradīcijas.
• Muzeja apmeklētājiem būs iespēja noskatīties Mārtiņa Boiko un Aigara Lielbārža dokumentālo filmu “Psalmu dziedāšana Latgalē”, kas filmēta Viļakas novada Šķilbēnu pagasta Rekovā 2009.gada decembrī.
• Prezentācija par Saļmu dziedāšanas vēsturi Ziemeļlatgalē skolēniem ar iepriekšēju pieteikšanos.
27.oktobrī plkst. 15.00 aicinām uz tikšanos ar Saļmu dziedātājiem “Saļmas mūsu pusē”.
Grafiķa Pētera Džigura un kokapstrādes meistara Viktora Šļunceva izstādes “Saules simfonija”.

Balvu muižas koncertzālē
22.oktobrī plkst. 16.00 koncertē “Jasmīnas koris”. Diriģenti Agita Ikauniece un Francis Upaciers. Ieeja bez maksas. “Jasmīnas koris” ir jauns dibinājums Latvijas kormūzikas telpā 2014.gadā, Rīgā. Kora portfolio ir vairāki augstvērtīgi koncerti Latvijā un augstākās pakāpes iegūšana Latvijas koru skatēs, tādējādi 2015. un 2016.gada pavasarī iekļūstot Latvijas labāko jaukto koru elitē. “Jasmīnas koris” ar labiem panākumiem pārstāvēja Latviju prestižajā Starptautiskajā koru konkursā Debrecenā (Ungārija), iekļūstot konkursa finālistu lokā, kā arī iegūstot skatītāju simpātijas.

Bērzpilī
28.oktobrī plkst. 10.00 saietu namā psalmu dziedājumi par mirušajiem.

Briežuciemā
22.oktobrī plkst. 19.00 atpūtas pasākums “Mans krāsainais rudens”. Aicināti pieteikties pensionāri, vecākās un vidējās paaudzes pagasta iedzīvotāji. Dalības maksa - 5 EUR. Pieteikties pagasta pārvaldē vai pie Zitas tautas namā.

Tilžā
21.oktobrī plkst. 22.00 kultūrs namā DEJU VAKARS kopā ar Zinti Krakopu. Ieejas maksa - EUR 2,50, pēc plkst. 23.00 -  EUR 3.

Krišjāņos
29.oktobrī plkst. 14.00 tautas namā atpūtas pēcpusdiena “Ar kļavlapām kad spēlējas vējš, Jums rudens valsi izdejot”. Aicināti piedalīties pensionāri un vidējās paaudzes pagasta iedzīvotāji. Dalības maksa - EUR 3. Pieteikšanās pie Ineses līdz 27.oktobrim.

Kubulos
22.oktobrī plkst. 14.00 kultūras namā dāmu deju kopu sadancis “Mārtiņrožu laiks”. Piedalās:  “Atvasara” (Balvi), “Rūtas” (kubuli), “Dzīves virpulī” (Vārkava), “Magones” (Meirāni),  “Zīles” (Barkava),  “Baltābele” (Stradi), “Alianse” (Žīguri),  “Intriga” (Viļaka), “gaspažas” (Baltinava), vokālais ansamblis “vakarblāzma”. Pēc koncerta ballīte. Spēlēs Jānis Ločmelis.
5.novembrī plkst. 21.00 kultūras namā notiks dzīvās mūzikas festivāls “Savējie 2016”. Piedalās grupas: “Melns uz Balta”, “Napruots”, “Unknown Artist”,  “Alu Cilvēki”, “Sikspārnis”,  “Jobless The Band” (Ceļā), “Piparmētras”, ģitārists Rihards Krilovs. Īpašie viesi - “Apvedceļš”. Darbosies kafejnīca. Ieejas maksa līdz plkst. 22.00 Eur 4, vēlāk - Eur 5.

Vīksnā
29.oktobrī plkst. 22.00 tautas namā diskoballe ar Dj Ingaru. Ieejas maksa - EUR 2, pēc plkst. 23.00 - EUR 2,50. Galdiņus var rezervēt.

Baltinavā
Novada muzejā Kristīnes Šubrovskas radošo darbu izstāde “Četri gadi un gadalaiki”.

Viļakā
21.oktobrī plkst. 15.00 kultūras namā Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmijas folkloras ekspedīcijas DVD “Viļakas ticējumi” prezentācija. Pasākumu kuplinās etnogrāfiskais ansamblis “Abrenīte”, folkloras kopa “Atzele”, krievu dziesmu ansamblis “Sudaruška”. Aicināti visi viļacēni, īpaši tie, kuri dalījās savas sirds un dzīves gudrībās ar folkloras vācējiem. Būs sarunas, dziesmas, tēja un pārsteigumi.
22.oktobrī plkst. 14.00 kultūras namā pasākums bērniem  un pusaudžiem  “Ežuks jaukā rudens dienā draugus sauc pie sevis ciemā!”. Nāciet, būs interesanti!

Viļakas Novada muzejā
* Viļakas pilsētas un tās tuvākās apkārtnes vēsture no 13.gs. līdz mūsdienām - nozīmīgākie notikumi, izcilākās personības un laikmeta liecības.  
* Novada kristīgo draudžu - katoļu, pareizticīgo un luterāņu – vēsture.
* Katoļu bīskapiem Kazimiram Duļbinskim un Valerianam Zondakam veltītajā piemiņas istabā aplūkojami garīdznieku amata piederumi un personīgās lietas.   
* Skatāma novadnieka Ed.Spravnika Latvijas putnu olu kolekcijas izstāde.

Medņevā
27. oktobrī plkst. 10.00 tautas namā psalmu dziedāšana par mirušajiem.

Šķilbēnos
5.novembrī plkst. 19.00 kultūras centrā “REKOVA” viktorīna “Es mīlu tevi, Latgale”,  pēc pasākuma uguns šovs no Rīgas ar Lady-firePlkst. 22.00 balle, ieejas maksa -EUR 2.

Rugājos
Novada muzejā skatāma fotoizstāde. Tajā skatāmi foto no Rugāju novada svētku izstādēm “Daba un cilvēki Rugāju novadā”, “Rugāju novada ļaudis svētkos un ikdienā”.
29.oktobrī plkst. 22.00 tautas namā krāsainā rudens balle kopā ar Kasparu Maku. Var ņemt līdzi groziņus un rezervēt galdiņu.
Pasākums “Rugāju jauktajam korim diriģenta Pētera Sudarova vadībā - 55” no 29.oktobra pārcelts uz 11.novembra plkst. 19.00 Rugāju tautas namā. Aicināti atsaukties arī bijušie kora dziedātāji un apmeklēt šo pasākumu.
4.novembrī plkst. 19.00 tautas namā dziedātāji Inga un Normunds ar koncertprogrammu “15 gadi uz skatuves” un albuma “Munai Latgolai” prezentācija. Biļetes iepriekšpārdošanā 3,50 eiro no 26.oktobra, koncerta dienā - 4 eiro.

Lazdukalnā
22.oktobrī plkst. 19.00 saietu namā amatierteātru salidojums “Iesaukts dienestā”. Būs skeči par ikdienišķām tēmām, dziesmas un militāra atmosfēra. Ieejas maksa - EUR 1,50.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Afiša

  • Afiša ar 26.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

      Tradicionālajā pasākumā  “Satiec savu meistaru!”  27. un  28.aprīlī ikvienam interesentam dota iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņu zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Sīkāku informāciju...

  • Satiec savu meistaru

    (Afiša)

      No 25. līdz 28.aprīlim ikvienam interesentam būs iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Balvos25.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Mākslas skolā...

  • Afiša ar 19.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.19.aprīlī plkst. 10.00...

  • Afiša ar 12.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”. Balvu Kultūras un...

  • Afiša ar 5.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.7.aprīlī plkst. 16.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā “Ufo, izstāsti vēl kādu joku!” (jokos Kaspars Upaciers – tautā...

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 23.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

vadi

Veiksmes prognoze


.