1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Sumina Balvu novada darbarūķus

 

 

Ik gadu novembra nogalē Balvu novada pašvaldība sadarbībā ar Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centru godina uzņēmējus. Šogad Kubulu kultūras namā ziedus, piemiņas balvas un laba vēlējumus saņēma 16 nominanti.


Pirms pasākuma. Balles viesus pie ieejas Kubulu kultūras nama zālē laipni sagaidīja Balvu pamatskolas pedagoģes un bērni, kuri atgādināja, ka katrs no mums var izdarīt labus darbus. Viņi aicināja ziedot slimiem un nelaimē nonākušiem bērniem.


Kopā ar savējiem. SIA “Balvu maizīte” īpašnieks Andrejs Kindzuls atklāja, ka uz balli nācis, lai satiktos ar savējiem: “Šeit ir cilvēki, kuri uztur dzīvībai nepieciešamo asinsriti. Tie ir nodokļu maksātāji, kuri strādā, muguras liekdami.” Jautāts, kā sagaidīs Ziemassvētkus, uzņēmējs mudināja Adventes laikā aizmirst visu slikto un izvirzīt jaunus, optimistiskus plānus. “Piedodiet tiem, kas Jūs aizvainojuši,” viņš aicināja.


“Gada tirgotājs”. SIA “Litiņa” vadītāja Lilita Aleksāne pastāstīja, ka uzņēmums 18.decembrī svinēs 20.dzimšanas dienu, un piebilda, ka veikalos Balvos un Viļakā katra prece ir ar mīlestību atgādāta, aplūkota un sakārtota: “Lai arī mēs esam dvēseliski un iekšēji sakārtotāki!”


“Gada amatnieks”. Mūspusē pazīstamais pulksteņmeistars Leons Belka neslēpa, ka ballē izjutis līdzīgas sajūtas, kā ejot uz barikādēm. Viņaprāt, cilvēkiem, kuriem viss ir slikti, negatīvisma cēlonis jāmeklē sevī, nevis citos. “Uzsmaidu, kad pie manis atnāk dusmīgs cilvēks. Tāpat nereti nopērku konfektes, ar kurām uzcienāju, piemēram, kāda veikala pārdevējus. Cienīsim un mīlēsim viens otru,” viņš aicināja.


“Gada jaunais lauksaimnieks”. Igoram Lazorenko no Vectilžas 2016.gads ir īpašs, jo, pirmkārt, viņš izveidoja zemnieku saimniecību “Ezeriņi”. Otrkārt, 9.jūlijā iestūrēja laulības ostā. Saimniekot Igors uzsāka ar 4 govīm, kuras uzdāvināja vecāki. “Tagad man jau ir 43 galvas,” viņš atklāja. Jāpiebilst, ka “Gada jaunais lauksaimnieks” pirms atgriešanās dzimtajā novadā paspēja pastrādāt gan Rīgā, gan Vācijā.


“Gada dedzīgākais zemnieks”. Andrejs Ūbelis no Tilžas neslēpa, ka ir Latgales patriots. Viņš aicināja būt asiem un vienotiem kā zāģa zobiem.


“Jaunais uzņēmējs”. Kristīne Ločmele pastāstīja, ka picērijā “Zebra” strādā 5 darbinieki, kur klientiem piedāvā 14 veidu dažāda izmēra picas. Viņa atklāja, ka apnicis strādāt citu labā: “Nāciet biznesā – tas ir to vērts!”


“Stabils uzņēmums”. Uzņēmuma SIA “Balvu Bildes” vadītāja Natālija Noskova aicināja uzņēmējus iegriezties “Balvu Bildēs”, kur izgatavo foto, kā arī piedāvā citus pakalpojumus. Atliek piebilst, ka arī vaduguniešiem šis uzņēmums nav svešs. “Tie ir mūsu labākie un izpalīdzīgākie kaimiņi,” vakara gaitā atzina “Vaduguns” redaktors Edgars Gabranovs.



“Gada sadarbības partneris”. Zemnieku saimniecības “Kotiņi” īpašnieks Aldis Ločmelis (foto – no labās) jokoja, ka, nākot uz balli, pārskatījis savu plauktiņu un līdzi ņēmis vislabāko noskaņojumu. Lūgts atklāt, kas vēl plauktiņā atrodas, Aldis paskaidroja, ka tur mājo dažādas domas, pārdomas un izjūtas. Tiesa, labvēlīgo vairāk. Līdzīgā noskaņā viņš sprieda, kā nākamgad pašvaldību vēlēšanās izvēlēties visgodprātīgākos tautas kalpus: “Balsojiet par tiem, kuri rīko koncertus regulāri, nevis četros gados reizi.”  


Namatēvs. Kubulu pagasta pārvaldnieks Artūrs Luksts klātesošajiem vēlēja būt stipriem Mērķis izpildīts! Ziemeļaustrumu reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītāja vietniece Elita Mozule pieļāva, ka lielākā daļa no klātesošajiem ir lauku atbalsta dienesta klienti: “Ja tādi vēl nav, tad noteikti kļūs.” Viņa teica paldies sadarbības partneriem uzsverot, ka mērķis iesniegt platību maksājumus elektroniski ir izpildīts par 99,9%. Tāpat E.Mozule uzslavēja jaunos 20 lauksaimniekus, kuri šogad iesniedza projektus, kā arī Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centra vadītāju Intu Kaļvu (foto - no kreisās).


 

“Gada būvnieks”. Vladimirs Koržakovs, kā jau celtnieks, saņēma īpašu dāvanu, ar kuru, kā jokoja klātesošie, varēs klapēt gaļu. “Lai darbs tuvāk mājām!” uzņēmējiem un sev vēlēja SIA “Veskor” vadītājs.


Ļaujas atpūtai. Latvijas Nacionālā teātra mākslinieki mudināja ļauties atpūtai. Šim aicinājumam atsaucās visi, tostarp Aivars Zaikovskis (foto - no labās), kuru godināja nominācijā “Pieredzējis uzņēmējs laukos”. Izrādās, gada nogale Zaikovsku ģimenei būs ļoti saspringta. Kā nu ne, ja pirms Ziemassvētkiem viņi dosies uz Zviedriju, Ziemassvētku vakaru pavadīs Ogrē, bet pēc tam lidos uz Angliju. “Jāapciemo bērni,” paskaidroja Aivars.


“Novada tēla popularizētājs”. Bez komentāriem - vadugunieši Maruta Sprudzāne, Edgars Gabranovs un Zinaida Logina.


“Gada eksportētājs”. SIA “Kalegnum” vadītājs Kārlis Brūmanis ir pārliecināts, ka ar tik draudzīgu, dabīgu un vērtīgu materiālu, kāds ir koks, var radīt visdažādāko interjeru. Uzņēmums Kubulu pagastā strādā jau trīs gadus.


“Netradicionālā saimniecība laukos”. SIA “Kalnajāņi 1” vadītāja Ingrīda Jeromanova pastāstīja, ka saimniecībā audzē 14 vīnogu šķirnes: “Kāpēc vīnogas? Jā, tas ir netradicionāli un ļoti riskanti. Trakās idejas nereti dzimst sievietēm - nebaidieties riskēt!”


“Gada bioloģiskā saimniecība”. Zemnieku saimniecības “Kronīši” īpašnieks Artūrs Jermacāns pēc Latvijas Lauksaimniecības universitātes pabeigšanas bija izvēles priekšā, ko darīt tālāk? Viņš nolēma atgriezties tēva mājās Vectilžā.


“Gada pakalpojums”. Uzņēmēja Egita Circene lepojas, ka frizētava “Elija” darbojas jau kopš 2000.gada vasaras.


Patīkams pārsteigums. SIA “Balvu autotransports” valdes priekšsēdētājs Valdis Ančs neslēpa pārsteigumu, kad saņēma balvu no akciju sabiedrības “Citadele” pārstāvēm. “Gods kalpot Balvu novadam!” viņš paziņoja.


Noķer uzņēmēju. A.s. “Altum” Gulbenes filiāles vadītājs Valdis Krauklis paldies vārdus teica uzņēmējam Ērikam Eizānam paziņojot: “Beidzot Ēriks ir noķerts.” Savukārt Ēriks atjokoja: “Prieks, ka mani saķēra. Ceru, saprotat, nevis tāpēc, ka neesmu nomaksājis kādu maksājumu, bet tāpēc, ka sadarbojamies. Ko novēlēt uzņēmējiem? Strādājot Latgalē, jūs esat varoņi! Ar to sparu, iecietību un ieguldīto darbu saņemtie augļi ir graša vērti. Jūs esat pelnījuši daudz vairāk. Novēlu, lai labklājība atgriežas Latgalē un mēs varam pasmīkņāt par rīdziniekiem un citiem, kuriem šobrīd daudz vieglāk nopelnīt maizīti.” 

 


Pirmā deja. Grupas “Mākoņstūmēji” muzikanti pārliecinājās, ka uzņēmēji, kā arī pašvaldības darbinieki, tostarp Balvu novada domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis (foto - priekšplānā no labās), dejot nav divreiz mudināmi. Savukārt novada vadītājs uzsvēra, ka, pateicoties uzņēmējiem, Latvijā ir pieejami veselības, izglītības un citi pakalpojumi: “Jūs esat nodokļu maksātāji, kaut arī Rīgā kāds ierēdnis vēl to nesaprot... Pašvaldības un arī to ierēdņu vārdā saku Jums paldies.”

 

 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.