1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Valsts svētkos Balvos nozog divas automašīnas

18.novembrī Valsts policijas Balvu iecirknī griezās divi automašīnu īpašnieki, kuri ziņoja, ka nozagtas viņu automašīnas.

Vienā no gadījumiem naktī no 17. uz 18.novembri no mājas pagalma Balvos, Brīvības ielā, pazuda automašīna “Volkswagen Passat”. Vēlāk to atrada Madonas novadā. Savukārt otrā gadījumā automašīnu nozaga  Balvos, Ezera ielā, kuru atrada Balvu pilsētā.
Kā informēja Valsts policijas Balvu iecirknī, abas automašīnas atdotas to īpašniekiem. Noskaidrotas arī iespējamās vainīgās personas. Kā izrādās, abos gadījumos roku pie spēkratu zādzībām pielikuši vieni un tie paši cilvēki. Notiek pirmstiesas izmeklēšana.
Jāpiebilst, ka šī gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija nozagtas 214 automašīnas – 104 no tām jaunākas par desmit gadiem. Savukārt zagtāko automašīnu saraksta augšgalā ir “BMW” modeļi. Piemēram, 2013.gadā nozagtas 5, 2014.gadā – 13, bet 2015.gadā – 35 “BMW” 5.sērijas automašīnas. 3.sērijas “BMW” statistika ir ar līdzīgi pieaugošu tendenci – attiecīgi 2013.gadā nozagtas 7, 2014. gadā – 10, bet aizvadītajā gadā – 19 šīs sērijas automašīnas. “Auto īpašniekiem jāpievērš uzmanība ne tikai KASKO apdrošināšanas polisē rakstītajam un apdrošinātajiem riskiem, bet arī jāparūpējas par sava auto drošību. Primāri tas nozīmē, ka mašīna jāaprīko ar papildus drošības sistēmu, jo redzams, ka rūpnieciski uzstādītās pretaizdzīšanas sistēmas zagļiem nav pietiekams šķērslis. Turklāt ikdienā arī jāizvērtē, cik droša ir vieta, kur automašīna tiek novietota. Savukārt kopumā īpaši piesardzīgiem jābūt “Toyota Land Cruiser”, “BMW”, “Toyota RAV4” un “Audi” markas automašīnu īpašniekiem,” atzina kādas apdrošināšanas firmas pārstāvis.

vadi

Veiksmes prognoze


.