1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Teātra sporta turnīrā cīnās par ceļazīmēm uz finālu

 

9.martā Balvu Valsts ģimnāzijā par ceļazīmēm uz Latvijas 15. skolu jaunatnes teātra sporta finālturnīru, kas notiks 22. - 23.martā Iecavas vidusskolā, cīnījās 13 komandas no Latgales. Žūrijas pārstāvis Arnis Stuburs no Rīgas pirms sacensībām atzina, ka, salīdzinot ar sadraudzības turnīriem teātra sportā, reģionālā turnīrā vērtēšana ir daudz bargāka.

Komandas, kas startēs Iecavā, būs zināmas tikai pirms fināla. “Balvi ir ceturtā pilsēta, kur notiek reģionālie turnīri. Lēmumu pieņemsim tikai tad, kad būsim apskatījuši visas Latvijas komandas. Nākamnedēļ brauksim uz Lielvārdi un Dundagu,” paskaidroja žūrijas pārstāvji.

Komandu treneri. Pirms turnīra komandu treneri, tostarp balvenietes Iveta Supe (pirmā no kreisās) un Aija Dvinska (pirmā no labās), saņēma pārsteiguma balvas – Balvu Vilkus.

Sagaida žūriju. Jaunieši žūriju sagaidīja ar saucieniem “Fui!”, kas, kā izrādās, ir ierasts šādos turnīros. Arī mirkļos, kad žūrija kādai komandai piešķīra mazāku vērtējumu, nekā to gaidīja turnīra dalībnieki, zālē uzvirmoja sašutuma saucieni.

Žūrija. Latgales reģiona komandas vērtēja rīdzinieki (no kreisās) Arnis Stuburs, Toms Zvejnieks un Baiba Ozoliņa. Jautāti, kas ir teātra sports, A.Stuburs paskaidroja, ka tas ir skatuves mākslas veids, kurā ir apvienots sportiskais entuziasms ar teātra mākslu: “Vienkāršiem vārdiem sakot, tās ir teātra mākslas sacensības, kur jaunieši rāda savu māku un atraktivitāti spēlēt teātri pēc iepriekš nesagatavotiem scenārijiem.”

Izvelk komandu. Vecākajā grupā (10.-12.klases) pārliecinošu uzvaru izcīnīja Balvu Valsts ģimnāzijas jaunietes. Izrāvienu mūsu meitenēm nodrošināja komandas kapteine Laura Gercāne, kura izspēlēja situāciju lidmašīnā, vienlaikus iejūtoties dažādās lomās. Žūrija viņas sniegumu novērtēja ar visaugstāko atzīmi – 15 ballēm, kas ļāva balvenietēm izrauties vadībā.

Mazākie aktieri. 1.-4.klašu grupā cīnījās trīs komandu pārstāvji: Līvānu BJC, Rēzekne un Balvu Amatniecības vidusskola.Kopbilde. Līvānu komanda izmantoja vienreizējo iespēju nofotografēties kopā ar Balvu Vilku.

Aizstāv komandas godu. Balvu Valsts ģimnāzijas komandas (5.-6.klašu klašu grupā) kapteine Annija Ertmane kopā ar pretinieku komandas vadītājiem iejutās uzreiz trijās - klauna, mafijas šefa un iemīlējušās sekretāres - lomās.

Kopbilde. Līvānu komanda izmantoja vienreizējo iespēju nofotografēties kopā ar Balvu Vilku.

Bildīte. Pēc uzstāšanās turnīra vadītāji aicināja aktierus izveidot bildīti. Tas nozīmēja sastingt pozā, kādā skolēni bija izspēlētās ainas laikā. Jāpiebilst, ka šie foto pārsteidza ar savu dažādību, tostarp 10.-12.klašu izveidotā bilde (skat. foto). Žūrija neslēpa, ka Latgales reģiona jaunieši ir emocionālāki par vienaudžiem citviet Latvijā: “Tas teātra sportam nāk tikai par labu!”


Ješka, Ješka! Turnīra dalībniekus patīkami pārsteidza Rēzeknes 5.vidusskolas audzēknis Jēkabs Staris (no kreisās). Žūrijasprāt, Ješka ir lielisks piemērs, kā izkļūt no jebkuras situācijas. Kad Jēkabam pavēstīja, ka jāizspēlē aina hipodromā, viņš neapjuka, kaut gan nemaz nezināja, kas tas tāds hipodroms ir. Tikpat veiksmīgi rēzeknietis iejutās izbijuša armijnieka lomā.  Ješka, Ješka! Turnīra dalībniekus patīkami pārsteidza Rēzeknes 5.vidusskolas audzēknis Jēkabs Staris (no kreisās). Žūrijasprāt, Ješka ir lielisks piemērs, kā izkļūt no jebkuras situācijas. Kad Jēkabam pavēstīja, ka jāizspēlē aina hipodromā, viņš neapjuka, kaut gan nemaz nezināja, kas tas tāds hipodroms ir. Tikpat veiksmīgi rēzeknietis iejutās izbijuša armijnieka lomā.

 

Uz skatuves balvenieši. Kā vieni no pirmajiem uz skatuves kāpa Balvu Valsts ģimnāzijas jauniešu komanda (7. - 9.klašu grupa), kuriem nācās izspēlēt situāciju par ģimenes biznesu – malkas kraušanu Zambijā.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.