1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Rakstos

Nieru aizstājterapija Balvu slimnīcā

SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” ir laba ziņa. Proti, jaunais gads uzsākts ar modernas, mūsdienīgas un ļoti nepieciešamas tehnoloģijas iegādi, kas slimnīcā ļauj izmantot nieru aizstājterapiju.
Reanimācijas nodaļas vadītājs Leonīds Lobočevs stāsta, ka nieru aizstājterapija ir viena no mūsdienu iespējām atbrīvot cilvēka organismu no toksiskajām vielām un izvadīt lieko ūdeni. Nepieciešamība pēc neatliekamās nieru aizstājterapijas rodas pacientiem ar smagām nieru saslimšanām vai arī intoksikācijām, kad nieres vairs nespēj atbrīvot organismu no toksiskajām vielām un izvadīt ūdeni. Līdz šim slimniekus, kuriem radās nepieciešamība pēc šādas terapijas, nācās pārvest uz citām slimnīcām pat 150 km tālu, piemēram, uz Valmieru. Tāda ceļa gabala mērošana nenāca viņiem par labu un ievērojami samazināja šo cilvēku izdzīvošanas iespējas.
Tagad Balvu slimnīcā sadarbībā ar B.Braun firmu  iegādāta mūsdienu nieru aizstājterapijas iekārta, kas ļauj savlaicīgi sniegt palīdzību cilvēkiem ar daudzām saslimšanām: nieru mazspēju, saindēšanās gadījumos, dažādām intoksikācijām, smagiem sastrutojumiem, kā arī kardioloģiskajiem pacientiem, kad var uzlabot viņu veselību, izvadot no organisma lieko ūdeni. Slimnīcu apvienības izpilddirektore E.Smirnova uzsver, ka apvienības vadība analizē iespējas izveidot hroniskās dialīzes kabinetu pacientiem ar hronisku nieru mazspēju. Pašreiz šie pacienti spiesti braukt no Balviem, Gulbenes, Alūksnes līdz pat trīs reizēm nedēļā uz citām pilsētām, kur ir izveidotas šādas vienības: Rēzekni, Madonu, Valmieru vai citur. Šādas vienības izveide ievērojami uzlabotu  pacientu dzīves kvalitāti un izdzīvošanas iespējas, sagaidot nieres transplantācijas operāciju.

vadi

Veiksmes prognoze


.