1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Ko darīt, ja kaimiņš auto mazgā pagalmā?

Kāds Bērzpils ielas, Balvos, daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājs ar laikraksta starpniecību vēlējās aizrādīt kaimiņam, kurš gadiem ilgi mājas pagalmā tur divus auto: “Pagalms nav stāvvieta, kurā savus auto var turēt caurām diennaktīm. Tas vēl nebūtu nekas, bet 31.decembrī ap pulksten 14 šis vīrietis iznāca pagalmā, kur mēs pastaigājāmies ar saviem mazbērniem, nesot siltā ūdens spaiņus, un sāka mazgāt savu auto. Manuprāt, mazgāt auto mājas pagalmā nav atļauts?!”
Balvu novada pašvaldības policijas priekšniece Rita Kravale, atbildot uz jautājumu, uzsver, ka šādos gadījumos nekavējoties jāzvana pašvaldības policijai, jo Balvu novada saistošie noteikumi, kas stājušies spēkā 2009.gadā, paredz, ka ir aizliegts auto mazgāt vai veikt apkopi tam neparedzētā vietā: “Pašvaldības policists ieradīsies un, konstatējis faktu, sastādīs administratīvā pārkāpuma protokolu, un pēc izskatīšanas administratīvo pārkāpumu komisijas sēdē pārkāpējam piemēros sodu. Šādi gadījumi bijuši arī līdz šim. Tādēļ aicinu iedzīvotājus nevis vērsties pie žurnālistiem, bet šādos gadījumos uzreiz zvanīt mums!”
Savukārt, runājot par auto ilgstošu turēšanu daudzdzīvokļu mājas pagalmā, R.Kravale atgādina, ka arī tas nav atļauts. Lai risinātu ar kaimiņiem šādas problēmas, viņa iesaka sākumā vērsties pie mājas vecākā. Ja to neizdodas nokārtot, cilvēkam jāvēršas pašvaldības policijā.  

vadi

Veiksmes prognoze


.