1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

Uzvarētāju noskaidro pēcspēles soda metienos

 

Sestdien par Lazdukalna kausu hokejā cīnījās četras komandas no Lubānas, Mētrienas, Benislavas un Lazdukalna. Fināls, kā priecājas pagasta sporta pasākumu organizators Jānis Rakstiņš, izdevās spraigs un neprognozējams, jo uzvarētājus noskaidroja tikai pēcspēles soda metienos, kad veiksme uzsmaidīja komandai “Mazie milži” no Madonas novada Mētrienas pagasta. Otrajā vietā palika, kā jokoja paši sportisti, veterānu komanda no Benislavas, kuru nokomplektēja teju pirms turnīra sākuma.


Hokejs ar saknēm. Eglaines pamatskolas direktors un kaislīgs hokejists Eduards Stalidzāns (foto - no kreisās kopā ar balvenieti Jāni Gaili) lepojas, ka aizvadītais turnīrs bija veltīts hokeja 30.jubilejai Lazdukalnā. Jautāts, kas mainījies 30 gadu laikā, viņš atsmēja, ka dīķa vietā tagad ir mūsdienīgs hokeja laukums: “Sākumā izveidojās entuziastu pulciņš no Lazdukalna, Skujetniekiem un Bērzpils. Uz dīķa parādījās pat pirmās apmalītes, šķiet, 20 centimetrus augstas. Tas, mūsuprāt, jau bija liels sasniegums, turklāt, ja kādam bija savas slidas, viņš skaitījās bezmaz baigais čoms. Bruņas gatavojām no vaļenkiem kā nu mācējām. Savukārt vārtsargam pižiks galvā, vatene mugurā, un uz priekšu! Vēlāk hokeja laukumu ar skolas saimnieka Arvīda Raciborska atbalstu izveidojām futbola laukumā pie Eglaines pamatskolas. Savukārt pie kārtīga laukuma tikām, kad Balvu rajona Izglītības nodaļa organizēja konkursu par sporta objektu izveidošanu jauniešiem. Pateicoties brāļiem Useniekiem, viņu mammai Ivetai, kura joprojām strādā skolā, saņēmām 500 latus hokeja laukuma izveidei. Tas tapa blakus skolai vietā, kur viss bija aizaudzis ar krūmiem. Labiekārtošanas darbos piedalījās viss pagasts, apkārtnes ļaudis, un galarezultātā tapa, šķiet, pirmais hokeja laukums rajonā. Tolaik Latvijā nodibināja arī hokeja klubu “Dinamo Rīga”, un mēs bijām ielūgti uz pirmo treniņu. Joprojām atceros, kā lazdukalnieši intervijā uzsvēra, ka hokejs Lazdukalnā ir mūsu dzīve, mūsu dzīvesveids.”  


Vērtīgākais spēlētājs. Balvenieti Aivaru Zelču, kurš spēlēja benislaviešu komandā, atzina par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Jāpiebilst, ka Aivars spēlē arī Valmieras hokeja čempionātā. Taujāts par hokeja attīstību Balvos, viņš neslēpa, ka ir sarūgtināts: “Laikam paši esam vainīgi, jo pietrūkst uzņēmības. Jāuzslavē Lazdukalns, kas joprojām ir topā. Tāpat malači žīgurieši, kas šodien spēlē starpvalstu turnīrā Apē. Balvu slidotava nav labākajā stāvoklī, kaut gan slidot vēlas gan puikas, gan meitenes. Pašvaldība varēja atvēlēt līdzekļus, lai vismaz reizi nedēļā slidotavu iztīrītu ar traktoru. Tur vieglāk spēlēt ar bumbu, nevis ar ripu.”


Izcīna otro vietu. Benislavas hokejistiem nedaudz pietrūka, lai izcīnītu pirmo vietu. Finālspēle ar “Mazajiem milžiem” noslēdzās neizšķirti 2:2. Spēļu rezultāti: Lubānas “Vilces” - “Mazie milži” Mētriena 1:3; Benislava – Lazdukalns 3:2; Lubānas “Vilces” – Benislava 1:2; Lazdukalns – “Mazie milži” Mētriena 1:2; Lubānas “Vilces” - Lazdukalns 3:2; Benislava - “Mazie milži” Mētriena 2:2 (uzvara pēcspēles metienos 2:3).


Ciemakukulis. Hokeja komandas “Mazie milži” no Madonas novada Mētrienas pagasta kapteinis Aldis Ošs (foto - no kreisās) mājiniekiem dāvāja grozu ar dažādiem našķiem. “Lazdukalnā ciemojamies otro reizi un mums šeit ļoti patīk. Nevar teikt, ka Madonas pusē hokejs attīstās, kaut gan infrastruktūra mums ir. Kaut kas pieklibo, nav klimata. Acīmredzot katrā pašvaldībā jābūt uzņēmīgam cilvēkam, kurš šīs lietas virza,” sprieda A.Ošs.


Jaunā maiņa. Spēļu starplaikos uz ledus devās bērni un jaunieši, tostarp piecgadīgais Rinalds Kalnējs. Tētis Agris un mamma Maruta nešaubās, ka aug jaunā maiņa.
,


Brāļi Usenieki. Didzis un Audris līdzdzīvo hokeja attīstībai Lazdukalnā. Bērnībā viņi spēlēja uz dīķa, bet tagad turpina to darīt gan pagastā, gan Daugavpils hokeja turnīrā. Didzis ir komandas kapteinis. Tiesa, sestdien viņš nespēlēja, jo guvis traumu. Toties brālis Audris jau pirmajā spēlē ar benislaviešiem apliecināja, ka ir azartisks uzbrucējs, pretinieku vārtos ieraidot divas ripas.


Spēlē mājinieki. Neizpalika arī izgājieni viens pret vienu ar vārtsargu.


Čempioni. Lazdukalna kausu izcīnīja “Mazie milži” (foto), aiz sevis atstājot Benislavu. Trešajā vietā ierindojās Lubānas “Vilces”, bet ceturtajā - hokeja klubs “Lazdukalns”.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.