1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Meklē pretendentus konkursam “Sējējs 2017”

Lauku uzņēmējus, jaunos zemniekus, kā arī ģimenes laukos aicina droši pieteikties lauksaimnieku vidū populārajam konkursam “Sējējs 2017”. Savus pretendentus var izvirzīt pašvaldības, lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas, lauku attīstības konsultanti. Dalībniekus vērtēs astoņās nominācijās un pasniegs arī balvu par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā.
Interesanti, ka vēlas iedrošināt pieteikties arī mazās lauku saimniecības, jo vērtēšanas kritēriji tādi, ka katru vērtēs individuāli, neatkarīgi no saimniecības lieluma. Būtiskākais, ko ņems vērā: saimniekošanas prasme un ieguldītais darbs, kā arī sasniegumi. Cer, ka atsaucību izrādīs arī bioloģiskie ražotāji.
Konkursa pretendentus vērtēs šādās nominācijās: “Gada lauku saimniecība” (augkopības, piena un gaļas ražošanas saimniecības), “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”, “Ģimene lauku sētā”, “Jaunais veiksmīgais zemnieks”, “Bioloģiskā lauku saimniecība”, kā arī “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā”. Pieteikumi dalībai šajās nominācijās jāiesniedz SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” konsultāciju birojos vai arī LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs līdz 2017.gada 1.jūnijam. Dalībniekus vērtēs arī nominācijās “Rītdienas sējējs – mazpulks” un “Zinātne praksē, inovācijas”. Katrā konkursa grupā noteiks vienu laureātu, kurš saņems Gada balvu “Sējējs” (bronzas statuju), diplomu un naudas balvu. Būs arī veicināšanas balvas. Konkursa uzvarētājus godinās noslēguma pasākumā 2017.gada rudenī.

vadi

Veiksmes prognoze


.