1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Deg tīrumi un mazuts

5.aprīlī Viļakas novada Kupravā dega tīrums un mazuts. Tāpat 5.aprīlī tīrums dega Baltinavas novada Svātūnē, 7.aprīlī - Balvu pagastā pie autoceļa Balvi – Gulbene un Rugāju novada Lazdukalna pagastā, 8.aprīlī – Balvu novada Kubulu pagastā, 9.aprīlī – Viļakas novada Susāju pagastā.
Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Balvu daļā, visos gadījumos iespējamais ugunsgrēku iemesls ir kūlas dedzināšana un noskaidroti degošo tīrumu īpašnieki, kuriem piemēros sodus pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa.

Atkārtoti atgādinām, ka par kūlas dedzināšanu uzliek naudas sodu fiziskām personām no 280 līdz 700 eiro, par zemes apsaimniekošanas pasākumu neizpildīšanu un zāles nepļaušanu, lai novērstu kūlas veidošanos – no 140 līdz 700 eiro fiziskām personām un no 700 līdz 2900 eiro juridiskām personām. Savukārt, ja zemes īpašnieks (valdītājs) neievēro prasību veikt nepieciešamos pasākumus, lai objekta teritorijā nenotiktu kūlas dedzināšana, uzliek naudas sodu fiziskām personām no 30 līdz 280 eiro, juridiskām personām – no 280 līdz 1400 eiro.
Gadījumā, ja pamanāt, ka kāda persona dedzina kūlu, nekavējoties zvaniet ugunsdzēsējiem glābējiem uz tālruni 112, kā arī ziņojiet Valsts policijai par pārkāpēju!

vadi

Veiksmes prognoze


.