1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Rakstos

Kultūras dzīves aktivitātes

Balvu Kultūras un atpūtas centra režisore Ilga Oplucāne aicina sekot līdzi kultūras dzīves aktivitātēm un priecāties par panākumiem, ko kolektīvi gūst, uzstājoties arī ārpus Balviem.
Patiesi jāpriecājas, ka Balvos joprojām pastāv kormūzika un diriģentu pacietīgais, radošais darbs piesaista dziedātājus. Svētku pasākumus aizvien kuplina senioru koris “Pīlādzis” un jauktais koris “Mirklis”. Var atcerēties, ka pirms 70 gadiem - 1947.gadā - Balvos sāka darbu jauktais koris diriģentes Veras Ņemiro vadībā. Kopš tā laika jauktais koris, viens vai arī vairāki, vienmēr pie kultūras nama ir darbojušies. I.Oplucāne lepojas, ka “Mirkli” jau piecus gadus vada labestīgais, talantīgais diriģents Uldis Kokars, kurš nebaidās eksperimentēt un prot iedrošināt savus koristus. Īpaši pārsteidz Paula Dambja “Ziemas spēles”. Šo skaņdarbu koris gatavojas atskaņot konkursā 7.Starptautiskajā koru festivālā “Kauņas kantāte” Lietuvā, uz kurieni dziedātāji dosies maijā. Pārliecinoši izvēlētās dziesmas izpilda arī dziedošie seniori. Korī gan pietrūkst vīru balsu, bet četri kungi - Paulis, Ludvigs, Oļģerts un Pēteris - turas braši un izcili izdzied savas partijas. “Pīlādzis” šobrīd apgūst plašu dziesmu repertuāru, jo gatavojas piedalīties gan senioru Dziesmu svētkos Siguldā 18.jūnijā, gan XVI Latgales senioru Dziesmu un deju festivālā “Latgale vieno” Līvānos 1.jūlijā. Aprīļa beigās abiem koriem savs sniegums jāparāda valsts koru skatēs Madonā un Alūksnē.
Savukārt rīt, 22. aprīlī, vakarpusē režisore aicina doties uz Balvu pamatskolas sporta zāli, lai noskatītos vidējās paaudzes deju kolektīva “Nebēda” un viņu draugu koncertu “Pēc tolkas”. Dejos ne tikai balvenieši, bet arī ciemiņi no Līgatnes, Kokneses, Rīgas, Gulbenes, Alūksnes un Ludzas.

vadi

Veiksmes prognoze


.