1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Salikti punkti, piešķirtas pakāpes

Aprīļa nogalē Vīksnas saietu namā notika Balvu novada amatierteātru skate, kurā piedalījās trīs Balvu novada un viens Gulbenes novada teātra kolektīvs. Žūrija ir salikusi punktus un piešķīrusi pakāpes.
Gandarīta par amatierteātru aktieru veikumu ir novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītājas vietniece kultūras un sporta jautājumos Iveta Tiltiņa. “Man liels prieks par radošo kultūras jomas cilvēku panākumiem. Par viņu veikumu runā pasākumi, izrādes un idejas,” viņa teica. Pašdarbnieku veikumu, kuri nesēž mājās, bet savā brīvajā laikā nāk kopā, lai dziedātu, dejotu, spēlētu teātri un iepriecinātu citus, uzslavēja arī Vīksnas pagasta pārvaldes vadītāja Gunta Raibekaze. Savukārt Vīksnas saietu nama kultūras darba organizatore Ligita Kacēna visiem vēlēja izdošanos un prieku.
Skatītājiem bija iespēja noskatīties E.Kalvānes darbu “Rupucs zem deča”, M.Maslovas skeču “Bābu bataljons”, M.Hornas “Biznesa sievietes nedienas” un M.Zīles lugu “Džentlmenis ar pannu”. Tuvākajā laikā savus iestudējumus rādīs arī Balvu pagasta dramatiskais kolektīvs, Balvu Kultūras un atpūtas centra studija un Vīksnas pagasta amatierteātris “Krams”.
Kolektīvus skatē Vīksnā vērtēja žūrija – Iveta Supe (režisore, Balvu Tautas teātra aktrise), Zaiga Lāpāne (Balvu Tautas teātra aktrise) un Ērika Bozoviča (Rēzeknes novada amatierteātra “Dekteri” vadītāja).
Pirmā pakāpe – Gulbenes novada Rankas kultūras nama teātrim “Rameka”, režisors Mārtiņš Gaigals; Vectilžas amatierteātrim “Melnais kaķis”, vadītāja Inese Daukste.
Otrā pakāpe – Bērzkalnes pagasta Rubeņu ciema dramatiskajam kolektīvam, vadītāja Mudīte Maslova; Krišjāņu tautas nama dramatiskajam kolektīvam, vadītāja Inese Kalniņa.

vadi

Veiksmes prognoze


.