1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Velna ducis jeb “Motociklistu vasara 13” nosvinēta

 

10.jūnijā aizvadīts viens no Balvu pilsētas grandiozākajiem pasākumiem - motociklistu salidojums, kam šogad apritēja interesanta jubileja – 13 gadi. Zīmīgi, ka pasākuma dienā motokluba “Spieķi vējā” biedri vienkopus arī bija 13, pulcējot motociklistus no visas Latvijas - Ventspils, Preiļiem, Rīgas, Valmieras un citām pilsētām, kā arī mūspusē ciemojās viesi no kaimiņvalstīm. Par kultūras programmu rūpējās grupa “Tranzīts” un Artūrs Jauntēvs ar savu grupu. Acis priecēja arī vairākus metrus augsts ugunskurs, kā arī neizpalika svētku salūts.


Balvu ielās dzirdama motociklu rūkoņa. Motociklistu salidojuma dalībnieki ar krāšņu parādes braucienu jau 13.sezonu priecēja vietējos un iebraucējus, turklāt bija skatāms plašs braucamrīku klāsts - mopēdi un motorolleri, sporta un ceļojumu motocikli, čoperi un enduro, kā arī krosa motocikli un neizpalika arī lepnie “Harley Davidson”.


Skaitlis ‘13’ nav bijis par šķērsli arī šosezon. Vakara vadītāja lomā, kā ierasts, iejutās Māris Grigalis, kurš ar savu erudīciju aktīvi iesaistīja motoklubu biedrus un skatītājus jestrās atrakcijās. Neizpalika gan “ātrākā arbūza ēšana”, gan “alus dzeršana” no glāzēm, kas piestiprinātas pie dēlīša, tradicionālais brauciens “motocikls un ūdens spainis”, kā arī citas aktivitātes.


Trešā sezona. “Četras riepas ved miesu, divas - dvēseli,” spriež balvenietis Lauris Cīruls, kuram sapnis par savu motociklu bija jau kopš bērnības, bet piepildījis vien pirms nepilniem četriem gadiem. Viņa ausīm motocikla motora skaņa skan kā himna, kas ļoti aizrauj un patīk.


Velna ducis. Motokluba “Spieķi vējā” biedri vienkopus.


Nebaidās no skaitļa ‘13’. Trešo gadu uz pasākumu, kā smej motociklisti no Preiļiem, beidzot ieradušies laikus, jo ceļš uz Balviem jau zināms. “Lielceļa klaidoņi” Ineta ar vīru Eināru atklāja, ka Balvos cer labi atpūsties, kā arī pabūt kopā ar draugiem un izbaudīt vakaru.


Nav māņticīgi. Motokluba biedri, kā arī tā prezidents Andis Grāvītis atzīst, ka šogad 13.pasākuma rīkošana nav gājusi gludi. Un daudzu klubu ierašanās izpalika, bet pasākums ir izdevies, un gadu no gada “Spieķi vējā” rūpējas par to, lai interesanti būtu gan vietējiem iedzīvotājiem, gan iebraucējiem.


Ūdens šalti izbaudīja gan atrakciju dalībnieki, gan skatītāji. Divas spēcīgākās komandas, kas braucienu izturēja visilgāk, ar ūdens šalti mēģināja iepriecināt pretējos komandas biedrus.


Jaunākais dalībnieks. Viktorija ar dēliņu Edvardu, kuram ir vien 10 mēneši, drosmīgi startēja parādes braucienā. Zīmīgi, ka puisītis nāca pasaulē 13.augustā, tāpēc mammai šis skaitlis asociējas ar lielu prieku. Abi braucienā piedalījās jau otro gadu, tiesa Edvards pirmajā braucienā vēl bija mammas puncī.


Brauks vēl. Skatītāju uzmanību piesaistīja Ojārs no Alūksnes ar savu krāšņo motociklu. Dalībnieks atzina, ka šajā salidojumā piedalās pirmo reizi un fināla pasākumu šogad apmeklēt nesanāks. Neskatoties uz to, viņš atzina, ka ir gūtas pozitīvas emocijas un gandarījums par dalību.


“Spieķi vējā” saņem godam pelnītos sveicienus. Sumināt gaviļniekus bija ieradušies vairāki motoklubi, tostarp “GoldWing” biedri. Ciemiņš, tērpies dzeltenā lietusmētelī, simboliski vēlēja, lai šogad un arī turpmākos gadus salidojumā nelīst lietus un lietusmēteļi nebūtu nepieciešami.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.