1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Notiks nerakstīto likumu prezentācija

Ja 19.jūlijā dosieties uz Rīgu un jums interesē jautājumi par satiksmes dalībnieku savstarpējo cieņu uz ceļiem, šajā dienā pulksten 11 apmeklējiet Motormuzeja izstāžu zāli.
Lai uzlabotu izpratni par ceļu satiksmes kultūru un atgādinātu autobraucējiem par draudzīgu un cieņpilnu savstarpējo attiecību ievērošanu, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina uz desmit nerakstīto ceļu satiksmes likumu prezentācijas pasākumu. Klātesošie varēs vērot prezentāciju par CSDD jauno ceļu satiksmes kultūras kampaņu, kuras mērķis ir uzlabot kopējo Latvijas iedzīvotāju braukšanas kultūru un dažādu satiksmes dalībnieku savstarpējās attiecības. Šāda veida prezentācija notiks pirmo reizi.
CSDD arī informē, ka nereti dažādus ceļu satiksmes negadījumus veicina satiksmes dalībnieku paviršas savstarpējās attiecības un nerēķināšanās ar citiem. Lai arī cilvēcisko faktoru kā vienu no galvenajiem ceļu satiksmes negadījumu izraisītājiem ceļu satiksmes dalībnieki min retāk, satiksmes psihologi pētījumā secinājuši, ka indivīda izturēšanās un emocijas, kas no ikdienas tiek ienestas ceļu satiksmē, dramatiski ietekmē arī ceļu satiksmes kultūru un palielina negadījumu skaitu. Novēlota pagrieziena rādītāja ieslēgšana vai tā nelietošana, haotiska joslu mainīšana un pārāk lēna braukšana kreisajā joslā – šie ir manevri, ko paši autovadītāji pētījumā atzinuši par kaitinošākajiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.