1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
27-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Mielojas ar draudzības zupu un veido puķu piramīdas

 

Aizvadītajās brīvdienās visi ceļi veda uz Balvu novada Kubuliem, kur vietējie iedzīvotāji un viesi pulcējās ikgadējos Kubulu pagasta svētkos. Kā ierasts, svētki pavadīti pēc labākajām tradīcijām, un aktivitāšu klāsts bija tik plašs, ka avīzes slejās visu nemaz nevar atspoguļot – svētku dalībnieki veidoja ziedu paklāju un puķu piramīdas, izkustināja kaulus jaunatklātajā āra trenažieru laukumā, minēja krustvārdu mīklas, darbojās konfekšu pušķu meistardarbnīcā, piedalījās individuālās un komandu sporta aktivitātēs zemessargu vadībā un mielojās ar draudzības zupu. Noslēgumā kultūras namā notika Pilngadības svētki, kurus ar mūzikas skaņām piepildīja populārais mūziķis Andris Baltacis un grupa “Tranzīts”.


Mašīnas vilkšana. Svētku dalībniekiem bija nepieciešama ne tikai atjautība un veiklība, bet arī spēks. Iespēju vilkt mašīnu izmantoja arī komanda ar nosaukumu “Normāli čaļi”, kuri nepilnu 100 metru garu trasi veica 48,2 sekundēs.


Labākais zābaku metējs. Oskars Keišs ieguva 1.vietu zābaku mešanā. Turklāt tas O.Keišam nebija vienīgais triumfs. Kopā ar komandas biedriem viņš izcīnīja arī 1.vietu mašīnas vilkšanā un jokoja: “Ja kādam nepieciešams pavilkt mašīnu, droši zvaniet!”


Bižu pīšana. Mazie ķipari bižu pīšanu atzina par vienu no interesantākajām svētku nodarbēm. Kā nu ne, ja draugu lokā bija arī klauni Čiko un Riko.Draudzības zupa. Par zupas galveno sastāvdaļu – meža gaļu – parūpējās vietējais mednieku kolektīvs. Savukārt pašu zupu gatavoja ciemiņi no Rēzeknes novada Bērzgales pagasta. Jāpiebilst, ka bērzgalieši zupai pievienoja arī savas, pēc īpašas receptes gatavotas sastāvdaļas, kuru pamatā, kā viņi pastāstīja, bija svētīts ūdens, saknīšu uzlējums, 100% neatlaidība, drosme, mērķtiecība, veiksme, optimisms un, pats galvenais, 200% mīlestības!

Draudzības zupa. Par zupas galveno sastāvdaļu – meža gaļu – parūpējās vietējais mednieku kolektīvs. Savukārt pašu zupu gatavoja ciemiņi no Rēzeknes novada Bērzgales pagasta. Jāpiebilst, ka bērzgalieši zupai pievienoja arī savas, pēc īpašas receptes gatavotas sastāvdaļas, kuru pamatā, kā viņi pastāstīja, bija svētīts ūdens, saknīšu uzlējums, 100% neatlaidība, drosme, mērķtiecība, veiksme, optimisms un, pats galvenais, 200% mīlestības!


Svētki izdevušies! Par godu Kubulu pagasta un Pilngadības svētkiem pie pagasta ēkas notika tradicionālā ziedu paklāja un puķu piramīdu veidošana. Par šo skaisto tradīciju un daudzām citām svētku aktivitātēm kopā ar iedzīvotājiem un svētku sadarbības partneriem parūpējās Kubulu pagasta darbinieki, bez kuriem svētki nemaz nebūtu iedomājami. Attēla priekšplānā (otrais no labās puses) - pagasta pārvaldes vadītājs Artūrs Luksts.


Čiko un Riko. Svētku apmeklētāji par jautrību sūdzēties nevarēja, par ko īpaši parūpējās visu mīlētie klauni Čiko un Riko.


Nopietna štelle. Kubulu pagasta svētkos pirmo reizi ciemojās mūspuses zemessargi no 31.Kājnieku bataljona 1.Kājnieku rotas, kuri svētku apmeklētājiem bija sarūpējuši vairākas aktivitātes. Paši mazākie svētku dalībnieki, tostarp Ņikita, ar īpašu interesi izmantoja iespēju tuvāk apskatīt ieročus.


Šīm dāmām nekas nav šķērslis! Viena no jautrākajām aktivitātēm bija kāpšana pāri nelielām pagalēm īpaši izveidotā trasē. Tiesa, tas bija jādara ar aizsietām acīm! Viens no svētku dalībniekiem, vērojot attēlā redzamo mirkli, jokoja: “Vai tad nu pāri zirgam kāpjat, ka tik platus soļus sperat?”


Pavingrosim? Šajā pavasarī pie bērnudārza “Ieviņa” ar Saeimas deputāta Jāņa Trupovnieka palīdzību uzstādīja āra trenažierus. J.Trupovnieks kopā ar pārējiem svētku dalībniekiem nelaida garām iespēju kopīgi pavingrot.


Zābaka mešana. Viens no svētku viesiem – bērzgalietis Ivars – izmēģināja spēkus zābaku mešanā tālumā. Viņa labākais rezultāts bija 12 metri un 30 centimetri.


Armijas gultas klāšana. To, kā jāklāj armijas gulta, atcerējās arī bijušais Zemessardzes 4.brigādes komandieris balvenietis Jānis Gailis, kurš pašlaik dienestu turpina NATO spēku integrācijas vienības Latvijas komandiera amatā. Jāpiebilst, ka šī uzdevuma veikšanas galvenie kritēriji bija precizitāte un ātrums. 1.vietu ieguva Ginta Ivanova.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.