1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Ģimnāzijā uzņem ciemiņus

Pirmajos mācību gada mēnešos Balvu Valsts ģimnāzijas skolēni savas skolas durvis vēra vairākiem pašmāju un ārvalstu ciemiņiem, iegūstot jaunas, dzīvē noderīgas zināšanas un paplašinot savu redzesloku.
Pateicoties ASV vēstniecības piedāvātajai programmai “Iepazīsti Ameriku” (Meet America), kurā Latvijas skolēniem ir iespēja tikties ar ASV diplomātiem, studentiem, pasniedzējiem, skolotājiem, sportistiem, kā arī daudzu citu profesiju pārstāvjiem, 27.septembrī Balvu Valsts ģimnāzijā viesojās ASV vēstniecības informācijas centra direktors Nils Students un vairāki NATO karavīri no ASV. Saruna notika angļu valodā, un jaunieši ar interesi noklausījās karavīru dzīvesstāstus, iesaistījās sarunā par NATO mērķiem un Latviju kā NATO dalībvalsti.
Septembrī BVĢ viesojās arī projekta “Esi līderis” pārstāves, lai pastāstītu jauniešiem par šī projekta iespējām.
Savukārt 10.oktobrī BVĢ viesojās “Swedbank” pārstāves, lai ar 11.klašu skolēniem runātu par finanšu plānošanu. Kopā ar ciemiņiem skolēni pārrunāja piecus budžeta plānošanas soļus, pētīja, kam Latvijas iedzīvotāji tērē lielāko algas daļu, noskaidroja, no kādiem komponentiem veidojas finanšu drošības spilvens. Vēlāk jaunieši, sadalījušies grupās, veica praktisku uzdevumu, iejūtoties finanšu konsultantu lomā.

vadi

Veiksmes prognoze


.