1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Triju valstu cīkstoņi – devīto reizi Balvos!

 

Pagājušās nedēļas nogalē Balvu pamatskolas sporta zāle atgādināja bišu spietu, kurā čakli un enerģiski darbojās 170 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Balvu Sporta skolas direktore Ludmila Beļikova, atklājot IX starptautisko turnīru grieķu-romiešu cīņā un netradicionālajos cīņas sporta veidos, kas veltīts Givi Abdušelišvili piemiņai, apliecināja, ka neizpaliks arī kausi, diplomi un balvas. Un viņa turēja vārdu!

L.Beļikova atzina, ka devītās starptautiskās sacensības ir īpašas, jo pirmo reizi novada vēsturē paralēli grieķu-romiešu cīņai sportisti startēja jostu un sumo cīņu sacensībās: “Zīmīgi, ka mūsu izcilais sportists un treneris Givi Abdušelišvili savulaik karjeru sāka jostu cīņā.”  



Novēl cīņassparu! Givi Abdušelišvili dēls Sergejs no Viļakas (foto), uzrunājot sportistus, vēlēja viņiem izturību, cīņassparu un veiksmi. Taujāts, kāds noskaņojums, Sergejs neslēpa, ka priecājas, ka sacensībās startēs tik daudz dalībnieku. “Galvenais, lai nav traumu,” viņš vēlēja. Lūgts pavērtēt mūspuses sportistu sniegumu, S.Abdušelišvili atzina, ka tas viņu ne tikai apmierina, bet arī patīkami pārsteidz.


Pārsteidz trenerus un tiesnešus. Aivars Griķis no Saldus sacensībās turēja īkšķi ne tikai par savu dēlu Ansi, kurš startēja, bet arī par treneriem un tiesnešiem. Viņš pārsteidza ar bagātīgi klātu galdu, tostarp vienu mazu cūciņu. “Bija garda,” atzina sportisti. A.Griķis paskaidroja, ka jau sen ir pazīstams ar Konstantīnu Titorenko, tāpēc vēlējies atbraukt uz Balviem: “Pēdējo reizi šeit biju padomju laikos, kad pats startēju sacīkstēs.”


Mūsējie. Uzrakstu “Balvi” parādē nesa Balvu pamatskolas 6.klases audzēknis un cīkstonis Arvis Začs. Taujāts, kā veiksies sacensībās, pusaudzis sprieda, ka viegli nebūs. “Ļoti daudz konkurentu,” piebilda Arvis. Viņš savā vecuma grupā ieguva 1.vietu, 2.vieta - Ralfam Žogotam.

Parādē. IX starptautiskajā turnīrā grieķu-romiešu cīņā un netradicionālajos cīņas sporta veidos, kas veltīts Givi Abdušelišvili piemiņai, piedalījās 11 komandas no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas, turklāt tiesāja nacionālās un starptautiskās kategorijas tiesneši.


Treneris, kuram viss izdodas! Balvu Sporta skolas direktore Ludmila Beļikova priecājas, ka trenerim Konstantīnam Titorenko (foto) izdo- das izaudzināt ne tikai labus sportistus, bet arī noorganizēt augsta līmeņa sacensības. Savukārt Konstantīns klātesošajiem vēlēja skaistu un bezkompromisa cīņu.


Pirmā cīņa, pirmā uzvara! Desmitgadīgais balvenietis Danils Aleksejevs, lai arī trenējas tikai gadu, apliecināja, ka ir neērts pretinieks. Viņš pirmais izgāja uz paklāja un jau pirmajā jostu cīņā palika nepārspēts. Pēc pāris stundām Danils zināja teikt, ka kopvērtējumā jostu cīņā izcīnīja godpilno 2.vietu. Savukārt 1.vietu viņš ieguva sumo un 3.vietu - grieķu-romiešu cīņā.Nedaudz pietrūka. Balvenietis Raivo Aleksejevs (foto no labās) bija vadībā 5:1. Diemžēl divcīņa noslēdzās ar 5:6 pretinieka labā. Sports ir sports, arī tā mēdz gadīties...


Nedaudz pietrūka. Balvenietis Raivo Aleksejevs (foto no labās) bija vadībā 5:1. Diemžēl divcīņa noslēdzās ar 5:6 pretinieka labā. Sports ir sports, arī tā mēdz gadīties...


Uzvara! Jostu cīņā uzvaras laurus plūca balvenietis Rihards Sarķis (izcīnīja 3.vietu, 2.vieta - sumo cīņā).


Cīnījās kā lauva. Daniels Logins apliecināja, ka cīnījās līdz pēdējiem spēkiem. Lai arī foto redzams, ka viņš uzvar, veiksme tomēr uzsmaidīja pretiniekam.


Kas uztraucas vairāk? Grieķu-romiešu cīņā veiksmīgi startēja astoņgadīgais Kristers Brenčs (foto no labās). Viņa mamma neslēpa, ka uztraucās vairāk nekā dēls.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.