1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Pirmajā Ziemeļlatgales turnīrā uzvar ģimnāzistes

 

Sestdien vienlaikus Rugājos un Bērzpilī lidoja bumbas. Bērzpilī par labākās volejbola komandas godu cīnījās piecas komandas veterānu grupā, bet Rugājos, kur pirmo reizi notika Ziemeļlatgales kausa izcīņas turnīrs volejbolā sievietēm, laukumā devās četras komandas. Sacensību organizators Jānis Rakstiņš pirms abiem turnīriem pauda pārliecību, ka cīņas būs sīvas. Viņš nekļūdījās – Rugājos uzvaru guva Balvu Valsts ģimnāzijas meitenes, bet Bērzpilī - madonieši.  


Rugājietes. Jaunsardzes un Rugāju novada vidusskolas sportistes atklāja, ka vēl nav paspējušas saspēlēties, tomēr padoties negrasās. Komandas kapteine Klinta Kočāne jautāta, kāds būtu rezultāts, ja nāktos spēlēt ar vīriešu veterānu komandu, atzina, ka visticamāk zaudētu. Rugājietes turnīrā izcīnīja 3.vietu.



Bērzpilietes. Komandas kapteine Arnita Rakstiņa jokoja, ka atbrauca nevis uzvarēt, bet piedalīties. “Ceturto vietu mēs noteikti izcīnīsim,” viņa solīja. Jāsecina, ka Arnitas prognoze piepildījās – viņas komanda ierindojās ceturtajā vietā. Taujāta, kas mudina iziet laukumā, kapteine atklāja, ka tās ir emocijas, kas vienmēr virmo sacensībās. Turnīrā par labāko servētāju atzina bērzpilieti Brigitu Birkovu.


Rēzeknietes. Treneris Oļegs Žukovs pavēstīja, ka rēzeknietes aktīvi piedalās Latvijas čempionātā volejbolā. “Piemēram, U-15 grupā mums ir ceturtā vieta Latvijā. Atbraucām, lai mājup aizvestu galveno kausu,” apgalvoja viņš. Tiesa, mājup Oļega vadītā komanda devās ar izcīnīto 2.vietu.


Volejbolists ar stāžu. Jurkāna kungs no Bērzpils pretiniekiem vēlēja labu veselību. Viņš volejbola laukumā dodas spēlēt jau gandrīz 40 gadus. “Kas mudina to darīt? Patīk, kaut arī sāp viss ķermenis, tostarp ceļgali. Nedēļā vismaz vienu reizi trenējos,” viņš pastāstīja.


Izcīna uzvaru.  Balvu Valsts ģimnāzijas sportistes palika nepārspētas pirmajā Ziemeļlatgales turnīrā volejbolā sievietēm. Komandas kapteine Sintija Zakarīte pirms spēles sprieda, ka bumba ir apaļa un laukums - ierobežots, tāpēc rezultāts atkarīgs tikai no viņām pašām: “Tad jau redzēsim, vai spēsim tikt galā.” Zīmīgi, ka balvenieti Sanitu Pastari turnīrā atzina par labāko spēlētāju.


Novadnieks. Madonas komandas kapteinis Valentīns Rakstiņš atzina, ka Bērzpils turnīrs viņam asociējas ar Aivaru Rakstiņu: “Viņš bija šīs tradīcijas pamatlicējs. Šodien bijām arī kapos pie Aivara, un večiem ir goda lieta spēlēt Bērzpilī.”  


Neliels misēklis. Pirms sacensībām Bērzpilī nojuka volejbola tīkla augstums. Veterāni šo misēkli ātri un draudzīgi novērsa spriežot, ka noderētu jauns aprīkojums.


Sacensību organizators. Jānis Rakstiņš pirms sacensībām neslēpa, ka cerējis uz vismaz sešām sieviešu komandām: “Neskatoties, ka šoreiz ir tikai četras, turnīru organizēsim arī turpmāk.”


Pirmā spēle Bērzpilī. Kā pirmie laukumā uzgāja Bērzgales un Nautrēnu komandu veterāni (foto), kuri izcīnīja 3. un 4.vietu. Pirmajā vietā ierindojās madonieši, bet otrajā – volejbolisti no Maltas.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.