1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

Rakstos

Lauksaimniekiem piešķirts atlikušais dīzeļdegvielas apjoms

Lauksaimniecības produkcijas ražotājiem piešķirts atlikušais no akcīzes nodokļa atbrīvotais dīzeļdegvielas apjoms. Līdz 2017.gada 30.novembrim lauksaimnieki bija tiesīgi iegādāties minēto dīzeļdegvielu ne vairāk kā 90% no kopējā piešķirtā daudzuma.

Līdz šī gada 30.novembrim LAD atkārtoti izvērtēja lauksaimniecības produkcijas ražotāja atbilstību noteiktajām prasībām un, ja tika konstatēts, ka piešķirtais dīzeļdegvielas daudzums ir mainījies, tika nosūtīts atkārtots lēmums par piešķirto degvielas apjomu.
LAD aicina klientus izmantot Elektronisko pieteikšanās sistēmu (EPS), jo ar tās palīdzību iespējams sekot līdzi izlietotās degvielas daudzumam un pieejamajam atlikumam.
Degvielu ar akcīzes nodokļa atbrīvojumu var iegādāties pie tirgotājiem, kuri reģistrējušies šādas degvielas tirdzniecībai. Saraksts ar degvielas tirgotājiem regulāri tiek aktualizēts un publicēts LAD mājaslapas www.lad.gov.lv sadaļā “Dīzeļdegviela lauksaimniekiem”.
Lauku atbalsta dienests administrē dīzeļdegvielas piešķiršanu lauksaimniecības produkcijas ražotājiem saskaņā ar 2015.gada 14.aprīļa Ministru kabineta noteikumiem Nr.194 “Kārtība, kādā piemēro samazināto akcīzes nodokļa likmi iezīmētai (marķētai) dīzeļdegvielai (gāzeļļai), ko izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem”.

vadi

Veiksmes prognoze


.