1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Godina Balvu novada labākos sportistus

 

Pagājušās nedēļas nogalē Balvu muižā pulcējās sportisti, ģērbušies nevis, kā ierasts, sporta tērpos, bet uzvalkos un kleitās. Kā nu ne, ja tradicionālajā Balvu Sporta skolas organizētajā pasākumā “Labākais Jaunatnes sportists 2017.gadā” balvas pasniedza astoņos sporta veidos. Novada vadītājs Aigars Pušpurs, uzrunājot klātesošos, sportistiem un viņu treneriem vēlēja arī turpmāk godam pārstāvēt gan mūsu novadu, gan Latviju.


Sporta dejas. Šogad Sporta deju nodaļas audzēkņi  startējuši 27 sacensībās. 2017.gada laureāti - Sandis Krivišs un Denija Sirmā (trenere Anita Grāmatiņa) – šogad kļuvuši par čempioniem Junioru grupā E6 klasē Latvijas novadu deju sacensībās “Deju zvaigznītes”, izcīnījuši 3.vietu Latvijas kausa posmā Jaunmārupē un 6.vietu - Latvijas Valsts meistarsacīkstēs Rīgā.


Volejbols. 2017.gada laureāte volejbolā – Ieva Jurjāne, treneris Igors Šnepers. Zīmīgi, ka volejbolisti cītīgi ievēro tradīciju, gada nogalē nododot laureātiem ceļojošo kausu. To Ievai pasniedza šī sporta veida veterāns un leģenda Jānis Strapcāns. Viņš palepojās, ka 2017.gadā vislielākos sasniegumus volejbolā guvuši veterāni: “65+ vecuma grupā esam Latvijas čempioni, bet 35+ vecuma grupā izcīnījuši sudraba medaļas. Jaunatne, jums ir uz ko tiekties!”   


Grieķu-romiešu cīņa. 2014.gadā par labāko Balvu Sporta skolas cīkstoni atzina balvenieti Jāni Stepanovu. Arī 2017.gads viņam bijis īpaši ražīgs, jo izcīnītas trīs pirmās vietas: LR junioru meistarsacīkstēs, LR meistarsacīkstēs kadetiem un Latvijas Jaunatnes olimpiādē. Nav jābrīnās, ka piekdien Balvu muižā jaunieti sumināja par labāko sportistu (treneris Konstantīns Titorenko).  


Kopā ar vecākiem. Pēc svinīgās apbalvošanas ceremonijas sporta laureāti fotografējās gan ar treneriem, gan ar vecākiem (foto).


Peldēšana. Treneris Romualds Kokorevičs, runājot par savu audzēkni Mārtiņu Plešu, kurš ir šī gada sporta laureāts, saka, ka puisis ir piedzimis ar talantu peldēt. Pats gaviļnieks atklāja, ka no peldēšanas stiliem viņam visvairāk patīk kompleksais.  


Paldies mammai! Balvu Sporta centra vadītājs Edgars Kaļva pasniedza ziedus sporta laureāta Vadima Sņegova mammai. Zīmīgi, ka Vadims iet vecākā brāļa pēdās, jo Aleksandru par sporta laureātu futbolā atzina 2011.gadā.


Svarcelšana. Izrādās, ka gada sportists Lauris Logins (treneris Varis Sārtaputnis) savas karjeras pirmsākumos spējis uzraut 17kg un uzgrūst 23kg. Dzirdot šos skaitļus, Lauris neslēpa smaidu. Šobrīd jaunieša rezultāts raušanā ir 92kg, bet grūšanā – 120kg.


Vieglatlētika. Pasākuma vadītāja Agrita Grāmatiņa (foto) gada laureātu vieglatlētikā Uvi Pošeiku (treneris Imants Kairišs) raksturoja kā neatlaidīgu un mērķtiecīgu jaunieti. Uvis trenējas jau 5 gadus un Latvijas Jaunatnes čempionātos izcīnījis sešus čempiona titulus, tostarp četrus 2017.gadā. Viņš ir Latvijas izlases dalībnieks kārtslēkšanā, diska mešanā un daudzcīņā.


Basketbols. Sporta laureāts basketbolā Artis Smirnovs (treneris Arnis Voika) šosezon guvis 12,6 punktus vidēji vienā spēlē.


Futbols. Vadims Sņegovs (treneris Jānis Zakarītis) ir Ziemeļaustrumu reģiona otrās līgas uzvarētājkomandas sastāva pussargs jau vairākus gadus.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.