1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

“Vērtīgāka par Balvu balvu nekā nav”

 

Pagājušajā piektdienā Balvu muižā svinīgā ceremonijā pasniedza “Jauniešu gada balvu 2017” sešās nominācijās. Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka Laimes māte katram dzīvē ir devusi kādu prasmi, ko mēs izkopjam tālāk: “Arī šodienas nominantiem Laimes māte ir sniegusi šīs prasmes, kuras jūs veiksmīgi attīstāt un pilnveidojat.”

Īpašais viesis. “X Faktora” uzvarētājs Artūrs Gruzdiņš sprieda, ka vērtīgāka par Balvu balvu nekā nav.


“Gada jaunietis skolā vai pagastā”. Vecuma grupā no 18 līdz 25 gadiem bija pieteikti trīs jaunieši: Laura Timofejeva, Salvis Dundenieks un Viktorija Kokoreviča. Stacijas pamatskolas direktore Ruta Bukša (foto - no labās), apsveicot skolotāju Viktoriju ar uzvaru, uzsvēra, ka labu pedagogu neaizstās interaktīvās tāfeles.


Saņem visvairāk ‘like’. Interesanti, ka pasākuma vadītāji - Balvu Bērnu un jauniešu centrs – pats iekļuva apbalvojamo sarakstā, uzvarot nominācijā “Gada vieta jauniešiem”. Savukārt nominācijā facebook sociālā tīkla lietotāju interneta balsojumā “Jauniešu gada balvu 2017” saņēma Salvis Dundenieks.


Jānis Dundenieks. “Gada jaunietim mākslā” lielākais iedvesmas avots ir viņa vecāki.


“Gada jaunietis vai jauniešu grupa mākslā”. Uz šo nomināciju pretendēja vairāki jaunieši: vecuma grupā no 13 līdz 17 gadiem - bērzpilietis Jānis Dundenieks un Briežuciema folkloras kopa “Soldanī”, bet vecuma grupā no 18 līdz 25 gadiem - Ērika Kiseļova no Vīksnas pagasta. Balva šogad aizceļoja uz Briežuciemu. Zīmīgi, ka “Soldanī” (foto) pērn organizējuši goda vārtus vairākās kāzās. “Vai daudzi jaunieši par šādu tradīciju kaut ko zina?” jautāja Briežuciema pagasta kultūras dzīves organizatore Zita Mežale. Kas saņēma balvu? Žūrijas lēmums bija patīkams pārsteigums visiem - to saņēma visi trīs nominanti!

“Gada jauniešu balsts”. Uz šo nomināciju pretendēja Balvu Bērnu un jauniešu centra skolotāja Dita Nipere un Balvu Sporta centra treneris Jurģis Vilciņš. Dita, saņemot balvu, teica paldies kolēģiem un savām dejotājām piebilstot: “Kas manā skaistajā vecumā ļauj nenovecot.”



“Gada brīvprātīgais”. Balvu Bērnu un jauniešu centra speciāliste Gunita Prokofjeva nominācijā “Gada brīvprātīgais” vecumā no 13 līdz 17 gadiem pieteica Dāriju Semjonovu. Viņa jaunieti vērtēja kā skolēnu centra labo un kreiso roku. Savukārt ar otro nominanti – Diniju Zdanoviču – iepazīstināja Krišjāņu tautas nama vadītāja Inese Kalniņa (foto): “Mēs ar viņu lepojamies, jo Dinija dzied vokālajā ansamblī, darbojas dramatiskajā kolektīvā, dejo jauniešu deju grupā un ir aktīva ikvienā pasākumā.” Žūrija nomināciju “Gada brīvprātīgais” piešķīra Dinijai, bet Dārija saņēma žūrijas simpātiju balvu.


Saņem speciālbalvu. Jurģim Vilciņam žūrijas komisija piešķīra simpātijas balvu.


“Gada jaunietis skolā vai pagastā”. Šajā nominācijā vecuma grupā no 13 līdz 17 gadiem izvirzīja Paulu Paideri un Sindiju Loginu. Raksturojot Balvu Valsts ģimnāzijas audzēkni Paulu (foto), kura saņēma balvu, atklājās, ka jauniete allaž meklē jaunas iespējas.


Ērika Kiseļova. Pērn “Gada jauniete mākslā” nosvinēja Pilngadības svētkus. Saņemot balvu, viņa teica paldies vecākiem un pagasta kultūras organizatorei Ligitai.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.