1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Informatīva sanāksme par dabas parka “Vecumu meži” dabas aizsardzības plāna izstrādes uzsākšanu

Šī gada 5. martā plkst. 11.00 Viļakas novada domes telpās (Abrenes ielā 26, Viļakā) notiks informatīva sanāksme par dabas aizsardzības plāna izstrādes uzsākšanu. Laipni aicināti visi interesenti!

Dabas aizsardzības plāna uzdevums ir saskaņot dabas aizsardzības, dabas resursu izmantošanas, reģiona attīstības un iedzīvotāju intereses tā, lai tiktu saglabātas unikālās teritorijas dabas vērtības. Esošā aizsardzības plāna termiņš beidzas 2019.gada 31.decembrī, tāpēc šobrīd uzsākta jauna plāna izstrāde, kuras laikā aktualizēs informāciju par teritorijas dabas vērtībām un izstrādās ieteikumus turpmākajai apsaimniekošanai, uzklausot visas ieinteresētās puses.
Informatīvās sanāksmes laikā klātesošos iepazīstinās ar dabas parka “Vecumu meži” izveidošanas mērķiem un dabas vērtībām, dabas aizsardzības plāna izstrādes procedūru, termiņiem, iesaistītajiem ekspertiem, plānotajiem pētījumiem un iespēju piedalīties dabas aizsardzības plāna izstrādē.
Sanāksmē piedalīsies arī Lauku atbalsta dienesta pārstāvis, kurš informēs par kārtību, kā pieteikties atbalsta maksājumiem par bioloģiskās daudzveidības uzturēšanu zālājos un iespēju pieteikties “Natura 2000” mežu kompensācijas maksājumiem.
Dabas parks “Vecumu meži” atrodas Viļakas novada Vecumu un Žīguru pagastu teritorijā. Tā kopējā platībā ir 7842 ha, dibināts 2004.gadā. Dabas parks ir viena no nozīmīgākajām mazā ērgļa ligzdošanas vietām Latvijā. Te sastopamas gandrīz visas Latvijā aizsargājamās dzeņu sugas. Ievērojama dabas vērtība šeit ir slapjie meži, it īpaši melnalkšņu staignāji, kas sastopami lielos masīvos un kuros ligzdo un barojas reto sugu dzeņi. Ļoti vērtīgas ir mežaudzes ar vecām apsēm, kas kalpo par ligzdas kokiem melnajam stārķim un mazajam ērglim. Šajos mežos ir liels aizsargājamu un ļoti retu sūnu, ķērpju, sēņu un kukaiņu sugu skaits.
Aicinām iedzīvotājus, zemju īpašniekus, apsaimniekotājus un komersantus iesaistīties un piedalīties, lai uzzinātu priekšlikumus un ieceres un savlaicīgi paustu viedokli par turpmāko šīs teritorijas apsaimniekošanu un izmantošanu!
Plānu Dabas aizsardzības pārvaldes uzdevumā izstrādā SIA “Vides konsultāciju birojs” (tālr. 67557668, 67557698, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , www.vkb.lv, Ezermalas ielā 28, Rīgā). Izteikt viedokli un sniegt priekšlikumus par turpmāko dabas parka attīstības vīziju aicinām klātienē sanāksmes laikā vai rakstiski, adresējot tos plāna izstrādes vadītājiem: Jolantai Bārai, tālr. 26465530, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ; Arnim Zacmanim, tālr. 29225577, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. līdz 2018.gada 26.martam.
Plāna izstrādes gaitā arī turpmāk plānotas sanāksmes, lūdzam sekot informācijai Viļakas novada domes tīmekļa vietnē www.vilaka.lv.

vadi

Veiksmes prognoze


.