1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Afiša ar 11.maiju

 

Balvu Novada muzejā
* Piecās muzeja ekspozīciju zālēs mūsdienīgi atspoguļotas Ziemeļlatgalei raksturīgās tēmas un vietējās vērtības.
* Novadniekam - ģenerālim Valdim Matīsam veltīta ekspozīcija.
* Ekspozīcija “Balvi senajās fotogrāfijās”.
* Līdz 31.augustam starptautiskā izstāde “Antons Rimovičs. Dievam un Cilvēkam.”.
19.maijā Balvi - mans šūpulis.
Plkst. 11.00 Balvu pamatskolā Balto zeķīšu svētki.
Plkst. 19.00 - 24.00 Balvu Novada muzejā, Seno Amatu darbnīca, BVĢ muzejā Starptautiskā akcija “Muzeju nakts”. Tēma “Mans šūpulis”.
19.maijā Starptautiskā akcija “Eiropas muzeju nakts” tematiski pasākumi “Mans šūpulis” Balvu Novada muzejā:
* Plkst. 19.00 “Bērnība” - Muzeju nakts atklāšana, akcijas “Mans lācītis vēsturei” laikā savākto rotaļu lāču izstāde, piedalās deju studija “Terpsihora”.
* Plkst. 20.00 “Dzimta” - saruna un praktiski padomi par dzimtas koka veidošanu - vada Inese Zaikovska.
* “Pilsēta” - izstāde par Balvu pilsētas vēsturi un ekskursija naksnīgā pilsētā kopā ar Dzintaru Putniņu.
* Starptautiskā izstāde “Antons Rimovičs. Dievam un Cilvēkam”.
* “Latgale - Latvijā” - radoša darbnīca “Ziemeļlatgales krāsu raksti” kopā ar biedrību “Radošās idejas”.
No plkst. 20.00 būs atvērts Balvu Valsts ģimnāzijas muzejs, meistars Ēriks Kanaviņš piedāvās šūpošanos šūpolēs pie Seno amatu darbnīcas un ar plostu “Vilnītis” - virs Balvu ezera viļņiem.

Balvu Sakrālās kultūras centrā
“Mākslas Dienas 2018! Balvi skan krāsās.” Balvu Mākslas skolas audzēkņu radošo darbu izstādes “Uzziedi krāsās!”.
18.maijā plkst. 18.00 Balvu Mūzikas skolas audzēkņu koncerts.

Balvu Centrālajā bibliotēkā
Līdz 15.maijam Balvu Centrālajā bibliotēkā izstāde “To var ieraudzīt”, autors Zintis Purens.

Balvu pagastā
25.maijā plkst. 16.00 Naudaskalna tautas namā tikšanās ar Dziedniecības akadēmijas beidzēju, treneri nūjošanā un dziedinošajā vingrošanā, lektori par veselīgu dzīvesveidu Zinaidu Loginu lekcijā “Prieka atslēga - laba veselība”. Nāciet, gaidīts ikviens!

Kubulos
12.maijā no plkst. 20.30 piedzīvojumu un auto orientēšanās sacensības sievietēm “Prieka tūre”- noslēguma pasākums: apbalvošana un balle ar grupu “Tranzīts”. Ieeja uz balli - EUR 4, dalībniecēm - bez maksas.

Lazdulejā
12.maijā plkst. 15.00 saietu namā Mātes dienas koncerts “Saules pilna dvēselīte”. Visi laipni aicināti.

Tilžā
13.maijā plkst. 12.00 kultūras namā Mātes dienas koncerts “No visas sirds”. Piedalās Balvu Mūzikas skolas, Balvu Sporta skolas audzēkņi, Tilžas kultūras nama bērnu un jauniešu dramatiskais pulciņš, vokālais ansamblis “Rasa” , pirmsskolas dejotāji.

Vectilžā
Folkloras kopa “Saime” aicina uz Maija dziedājumiem pie krucifiksiem: 13.maijā plkst. 18.00 Ranguču kapos; plkst. 19.00 Sudarbes kapos.
20.maijā plkst. 19.00 pie Malvīnes mājas.
27.maijā plkst. 19.00 Lutenānu kapos.
18.maijā plkst. 13.00 sporta un atpūtas centrā atpūtas pasākums “Kad ābeles zied” pagasta vecākajai paaudzei. Tikšanās ar žurnālisti, dzejnieci, sabiedriski aktīvu cilvēku Zinaidu Loginu, Briežuciema dramatiskā kolektīva izrāde: J.Leļs “Trokīs īnaidnīks”, par muzikālo skanējumu gādās Zintis Krakops. Par piedalīšanos pasākumā pieteikties līdz 16.maijam pagasta pārvaldē.

Vīksnā
13.maijā plkst. 15.00 tautas namā pateicībā par dāvāto sirds siltumu, ikdienas rūpēm, pacietību un mīlestību Māmiņdienas pašdarbnieku koncerts “Māmuliņ, saņem nu atkal šo dienu, lielu un jauku - gadā tik vienu”. Ieeja brīva.

Baltinavā
Novada muzejā skatāma Justīnes Puriņas gleznu izstāde “Mazas lietas. Liela mīlestība”.
Muzeju nakts 2018. “Šūpulis” 19.maijā Baltinavas novada muzejā plkst. 20.00. Apmeklētājiem būs iespēja: izzināt mūsu senču šūpuļa kāršanas tradīcijas; piedalīties izstādes “Čuči, guli, mazo bērņin...” atklāšanā; aktīvi darboties meistardarbnīcās (lūgums ņemt līdzi vecus pirkstainīšus vai cimdiņus); pasākuma laikā skatīsimies Latvijas simtgadei veltīto K.Želves dokumentālo spēlfilmu “Mērijas ceļojums”.
Lai rosinātu iedzīvotāju un novada viesu interesi par Baltinavas novada vēsturi, dabu, cilvēkiem, notikumiem, tradīcijām gan mūsdienās, gan pagātnē, kā arī izveidotu attēlu kolekciju, kas spētu atklāt Baltinavas novada, notikumu, tradīciju un cilvēku neatkārtojamību un daudzveidību, dome izsludina fotokonkursu “Baltinava. Baltinavieši. Laiks”. Konkursa dalībnieki savus foto (līdz 5 fotogrāfijām vienam dalībniekam) var iesniegt JPG formātā, kā arī skenētus līdz 2018. gada 1. augustam. Fotogrāfijas var iesūtīt elektroniski, rakstot uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , vai iesūtīt Baltinavas novada domei.

Viļakas Novada muzejā
* Viļakas pilsētas un tās tuvākās apkārtnes vēsture no 13.gs. līdz mūsdienām - nozīmīgākie notikumi, izcilākās personības un laikmeta liecības. * Katoļu bīskapiem Kazimiram Duļbinskim un Valerianam Zondakam veltītajā piemiņas istabā aplūkojami garīdznieku amata piederumi un personīgās lietas. * Novada kristīgo draudžu - katoļu, pareizticīgo un luterāņu – vēsture.

 

Bērzpilī
Bērzpils pagasta svētki - 19.maijā
Plkst. 9.00 mājražotāju andele. Aicināti visi mājražotāji.
Plkst. 9.20 netradicionālās sporta spēles pļaviņā pie pagasta estrādes.
Plkst. 9.30 mazo mīļdzīvnieku parāde (kontaktinformācija: Olita Odumiņa).
Plkst. 11.00 izglītojošs vides pārgājiens. Maršruts: Solas tilts - atpūtas vieta pie Ičas. Pārgājiena mērķis: izzināt Lubāna mitrāja dabas bagātības Bērzpils pagastā. Piedalās Dabas aizsardzības pārvaldes speciālists. Ģērbties atbilstošā apģērbā un apavos. Pārgājienam pieteikties līdz 15.maijam.
Plkst. 13.00 svētku biezputras baudīšana un sportistu sumināšana.
Plkst. 17.30 svētku koncerts - Santa Kasparsone un Gita Dukaļska. Ieeja brīva.
Plkst. 22.00 balle spēlē Lauris Neilands. Ieeja brīva.
Plkst. 24.00 svētku salūts.

Rugāju novadā
11.maijā plkst. 18.00 Lazdukalna saietu namā bērnu deju kolektīvs “Ķipari” kopā ar draugiem ielūdz uz 10 gadu jubilejas pasākumu “Lustīgs deju, lustīgs dziedu”.
19.maijā no plkst. 9.00 līdz 13.00 Rugāju parkā darbosies piepūšamā atrakcija bērniem “PIRĀTU SALA” (maksa 2 eiro). No plkst. 10.00 līdz 13.00 bērniem būs iespēja vizināties ar poniju (viens aplis - 1 eiro), vizināties ar zirgu (viens aplis - 1 eiro). Varēs iegādāties cukurvati, popkornu un gardos kartupelīšus.
Līdz 31.maijam garīgie dziedājumi pie ceļmalu krucifiksiem Rugāju novadā, dziedājumus vada etnogrāfiskais ansamblis “Benislava” (vadītājas R.Čudarāne, Daiga Jēkabsone).
16.maijā plkst. 14.00 pie Slavītu kapu krusta.
23.maijā plkst. 14.00 pie Benislavas ciema krusta.
30.maijā plkst. 14.00 pie Augustovas svētās Elizabetes Romas katoļu baznīcas krusta. Aicinām pievienoties interesentus.
19.maijā – Muzeju nakts, kuras tēma ir “ŠŪPULIS”. Rugāju muzejā tiks organizēta izstāde, kuras tapšanā aicināts piedalīties ikviens, tiek gaidīti jūsu ģimeņu bērnu šūpuļi un gultiņas ar klāt pievienotu dzimtas stāstu par šūpuļa/gultiņas izmantošanu (no kura gada, kas izmantojis, kādi stāsti un notikumi saistās ar konkrēto šūpuli vai gultiņu). Šūpuļus/gultiņas un to stāstus muzejā lūgums nogādāt līdz 16.maijam.
20.maijā Vasarsvētku koncerti Augustovas Svētās Elizabetes Romas katoļu baznīcā plkst. 11.30 un Rugāju Romas katoļu baznīcā plkst. 13.30.
Rugāju Novada muzejā skatāma izstāde “Simts gadi Latvijai”.
19.maijā Rugāju Novada muzejs būs atvērts no pulksten 18. Būs skatāmas kinofilmas “Baltu ciltis” un “Mērijas ceļojums”, darbosies dažādas meistarklases.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

 

 

Afiša

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 23.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 16.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”.o Izzināsim mūsu vēsturi kopā! Aicinām līdzdarboties Balvu dzelzceļa stacijas muzeja...

  • Afiša ar 9.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”. Balvos14.februārī plkst. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā koncertuzvedums “Čigānu...

  • Afiša ar 2.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balviem – 969.februārī plkst. 19.00 Balvu evaņģēliski luteriskajā baznīcā Balvu pilsētas dzimšanas dienai veltīts ekumenisks dievkalpojums.10.februārī plkst. 9.00 Balvu Sakrālajā kultūras centrā Balvu pilsētas dzimšanas dienai veltīta svētā Mise....

  • Afiša ar 26.janvāri (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”. BalvosBalvu Centrālajā bibliotēkā līdz 31.janvārim skatāma Jolantas un Valda Dundenieku...

  • Afiša ar 19.janvāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”.19.janvārī Balvu Novada muzejā un Balvu muižā “Barikādēm– 33” atceres pasākumi – plkst....

vadi

Veiksmes prognoze


.