1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Rakstos

No amata atceļ tiesnesi Arvi Garo

Pagājušajā ceturtdienā Saeima atbalstīja Rēzeknes tiesas Balvos tiesneša ARVJA GARĀ atcelšanu no amata. 71 deputāts nobalsoja ‘par’, neviens neatturējās un nebija ‘pret’, vēl deviņi deputāti nebalsoja. Savukārt deputāti no mūspuses – Jānis Trupovnieks un Līga Kozlovska – balsojumā nepiedalījās vispār.
Kā liecina Latvijas Sabiedrisko mediju ziņu portālā www.lsm.lv publicētā informācija, šī gada 11.janvārī tiesas priekšsēdētāja saņēma paziņojumu, ka tiesnesis atrodas darba vietā reibuma stāvoklī. “Aizbraucot uz tiesu, konstatēts, ka tiesneša darbā nav un par prombūtnes iemesliem nekas nav zināms. Kad tiesnesis ieradās darbā, priekšsēdētāja iegāja kabinetā un redzēja, ka kabineta abi logi ir vaļā. Telpā bija jūtama stipra alkohola un dezodoranta smarža. Tiesnesis pēc ārējām pazīmēm izskatījās reibuma stāvoklī. Lai novērstu jebkādas šaubas, tiesnesim piedāvāja iziet alkohola testēšanu izelpojamā gaisā, no kā viņš kategoriski atteicās. Savukārt šī gada 22.janvārī no Tiesu administrācijas saņemta vēstule, ka 4.janvārī pulksten 16.25 Balvu slimnīcas terapijas nodaļā uzņemts un izmeklēts Rēzeknes tiesas tiesnesis Arvis Garais, kura asinīs konstatēts alkohola saturs 0,70%,” rakstīts portālā www.lsm.lv.
Savukārt ziņu aģentūra “LETA” ziņo, ka tiesneša Arvja Garā atcelšanu no amata ierosinājusi Tiesnešu disciplinārkolēģija, kurai nav radušās saprātīgas šaubas par liecībām, ka tiesnesis darba vietā atradies alkohola reibumā. “Pats tiesnesis sniegtajā paskaidrojumā gan to noliedz. Tiesnesis vēl pērn solījis, ka labosies, tomēr solījumu nav turējis, liecina disciplinārlietas materiāli. Tāpat norādīts, ka konstatēts, ka atsevišķi tiesneša veidotie procesuālie dokumenti sastādīti pavirši, bieži vien pretrunīgi, radot iespaidu par komandas redaktora copy-paste izmantošanu. Atsaucoties arī uz papildus informāciju par A.Garā neatbilstošu rīcību, Disciplinārkolēģija tiesneša atrašanos alkohola reibumā darba vietā novērtējusi kā necienīgu, kas negatīvi ietekmē gan paša tiesneša, gan tiesas reputāciju,” liecina ziņu aģentūras “LETA” rīcībā esošā informācija.
Jāpiebilst, ka A.Garais tiesneša amatā stājās 2008.gada 30.janvārī.

vadi

Veiksmes prognoze


.