1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Piecpadsmito reizi pasniedz Gada balvas izglītībā

 

Pagājušās piektdienas pievakarē Kubulu kultūras namā valdīja neierasta gaisotne - kopā pulcējās pedagogi gan no Balvu, gan Baltinavas novada. Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Inta Kaļva pirms skolotāju balles un “Gada balvu izglītībā 2018” pasniegšanas mudināja aizmirst par kompetencēm un jēgpilnu saturu: “Atpūtīsimies kopā!”


Balles vadītājs. Aktieris un mūziķis Kristaps Rasims pasākuma laikā rūpējās, lai valdītu možs un jautrs garastāvoklis. Tiesa, viņam nebija īpaši jācenšas, jo skolotāji apliecināja, ka ir ne tikai disciplinēti, bet arī erudīti un atsaucīgi ļaudis. Tam piekrita arī aktieris spriežot, ka 100 relatīvi jaunievēlētās galvas Saeimā var pretendēt uz laicīgo, nevis mūžīgo varu: “Savukārt pedagogi ir tie, kuru rokās ir nākotne. Neviens nevar zināt, kas sēž skolas solā. Varbūt topošais prezidents, zinātnieks vai ceļu policists, kurš, apturot skolotāja auto, var arī atcerēties par skolā saņemto piezīmi...”


Vēsture atkārtojas. Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Inta Kaļva atgādināja, ka pirms 15 gadiem Kubulu kultūras namā notika pirmais pedagogu pasākums, kurā pasniedza Gada balvas izglītībā: “Ja jums šodien prasītu nosaukt olimpisko spēļu uzvarētājus un čempionus, vai spētu atcerēties viņu vārdus? Diez vai. Bet, ja lūgtu atcerēties savu pirmo pedagogu? Lūk, būt par skolotāju ir kaut kas īpašs.”  


Lepojas ar skolotāju saimi. Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Anita Petrova pedagogus tēlaini salīdzināja ar saulainu dienu, kurā valda silta enerģija un Latvijas dabas krāšņums: “Ar bagātu rudens dienu gribētu salīdzināt jūs, pedagogi. No jums staro daile. Jūs esat gudri, darbīgi, radoši un mūždien ideju pārpilni.”


Kristīne Jermacāne. Balvu pamatskolas skolotāju godināja nominācijā “Par ieguldījumu un sasniegumiem darbā ar talantīgiem izglītojamiem”. Jautāta, kādas ir sajūtas un izjūtas, saņemot atzinību, Kristīne atzina, ka garastāvoklis ir lielisks, jo blakus ir vislabākie kolēģi.


Baltinava atgriežas. Baltinavas novada domes priekšsēdētāja Sarmīte Tabore (foto) uzsvēra, ka Baltinavas pedagogi vienmēr bijuši labākie no labākajiem. Savukārt novada vidusskolas direktors Imants Slišāns zināja teikt, ka baltinavieši skolotāju balli pēdējo reizi apmeklēja pirms 10 gadiem. “Esam šeit nevis tāpēc, ka jaunie Saeimas deputāti atkal sāk cilāt administratīvi teritoriālās reformas jautājumus,” viņš jokoja.


Iluta Bērziša. Tilžas internātpamatskolas direktori godināja nominācijā “Par mūsdienīgu izglītības darba organizāciju un vadību”.  


Dace Bratuškina. Bērzkalnes pirmsskolas izglītības iestādes skolotāju sumināja nominācijā “Par inovācijām izglītības procesā”.


Dace Logina. Balvu Mākslas skolas pedagoģi sveica nominācijā “Par veiksmīgāko pedagoga debiju”.   


Atdod parādu. Izrādās, Balvu novada svētkos tā arī palicis nepasniegts viens Atzinības raksts. To Balvu Mūzikas skolas pedagoģei Jeļenai Agafonovai (foto) pašvaldības vārdā pasniedza A.Petrova.   


Ģimnāzija rullē! Nominācijā “Par sasniegumiem centralizēto eksāmenu kopvērtējumā” uzvarēja Balvu Valsts ģimnāzijas kolektīvs. Skolas direktore Inese Paidere (foto) lepojās arī ar to, ka “Neatkarīgās Rīta Avīzes” skolu topā iegūta godpilnā 18.vieta un no 29 valsts ģimnāzijām Balvi ierindojas 8.vietā centralizēto eksāmenu kopsavilkumā, kas, viņasprāt, ir skolotāju mērķtiecīga darba rezultāts.

Negaidīts pavērsiens. Aktieris K.Rasims paziņoja par negaidītu pavērsienu, jo nolemts papildu nominācijā “Par ieguldījumu jaunatnes politikas īstenošanā un darbā ar jauniešiem” apbalvot Balvu Bērnu un jaunatnes centra pedagoģi Gunitu Prokofjevu. Jāsecina, ka negaidītais pavērsiens turpinājās, jo video pieteikumā bērni un kolēģi viņu raksturoja kā sirdsmīļu blondīni. “Bet viņa vairs nav blondīne,” secināja klātesošie. Tas Gunitu (foto - no kreisās) nesamulsināja un viņa labprāt uzņēma pāris selfijus.  


Uzgavilē “Pīlādzītim”. Pirmsskolas izglītības iestādi “Pīlādzītis” sumināja nominācijā “Par inovācijām izglītības iestādes darbībā”. Foto – vadītāja Antra Eizāne.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.