1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Aiztur pēc nesekmīga bēgšanas mēģinājuma

11.februārī Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes amatpersonas uz autoceļa Alūksnes novadā (Viļakas pārvaldes pārraudzības teritorija) pēc nesekmīga bēgšanas mēģinājuma aizturēja Valsts policijas meklēšanā esošu vīrieti. Pārkāpējs transportlīdzekli vadīja bez derīgas transportlīdzekļa vadītāja apliecības.
Šīs pirmdienas pēcpusdienā, veicot dienesta pienākumus, pierobežā uz ceļa Kūdupe – Zaiceva, robežsargi pamanīja pārvietojamies “BMW” markas automašīnu, kuras vadītājs – 1992.gadā dzimušais Latvijas pilsonis – jau iepriekš bija nonācis robežsargu redzeslokā. Uz robežsargu likumīgo prasību apturēt transportlīdzekli tās vadītājs nereaģēja un turpināja kustību Visikuma ciema virzienā. Robežsargi uzsāka “BMW” vajāšanu, kuras laikā tās vadītājs nespēja savaldīt automašīnu un nobrauca no ceļa braucamās daļas. Atstājis auto, vīrietis metās bēgt. Viņš nereaģēja arī uz vairākkārtēju robežsargu prasību apstāties. Tikai pēc brīdinājuma šāviena likumpārkāpējs palēnināja gaitu, līdz tika panākts un aizturēts.
Pārbaudot personas datus, robežsargi atklāja, ka vīrietim spēkā transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, jo gada laikā nav nomaksāts piemērotais sods. Tāpat noskaidrots, ka vīrietis par izvairīšanos no administratīvā soda (aresta) kopš pērnā gada decembra atrodas Valsts policijas meklēšanā. Šoreiz vīrietim par ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsargu likumīgajām prasībām sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un administratīvā pārkāpuma lietas materiāli pēc piekritības nosūtīti izskatīšanai Alūksnes rajona tiesai. Savukārt pats likumpārkāpējs tālāko procesuālo darbību veikšanai nodots Valsts policijas amatpersonām.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.