1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Platību maksājumu kalendārs lauksaimniekiem

 

Pēdējais datums, līdz kuram uz lauka jābūt atstātiem nenopļautiem kultūraugiem vai neiestrādātiem rugājiem, noteikts 31.marts. Tas ir pēdējais datums, līdz kuram lauksaimniekam pēc ražas novākšanas jāsaglabā neiestrādātas kultūraugu pēcpļaujas atliekas - rugājus - vai to nenopļautas atliekas vismaz 10 ha platībā, lai saņemtu atbalstu “Rugāju lauks ziemas periodā”.
Līdz 1.aprīlim var veikt lauku bloku precizēšanu par sakoptajām platībām. Jāraksta iesniegums LAD, lai speciālists dodas pārbaudīt. Precizēšanas pieprasījumi jāiesniedz tikai tad, ja klients vēlas iekļaut lauku blokā jau sakoptu platību, pievienot jaunus ainavas elementus vai no lauku bloka izņemt neapsaimniekotu platību. Svarīgi arī atcerēties, ka lauku bloku precizēšanas pieprasījums nav iesniegums platību maksājumu saņemšanai.
Ar 10.aprīli sāksies vienoto iesniegumu pieņemšana šī gada platību maksājumiem, kā arī iesniegumu pieņemšana marķētās dīzeļdegvielas iegādei, kurai piemēro samazināto akcīzes nodokļa likmi (ADE). Iesniegumus varēs rakstīt līdz 22.maijam, pēc tam par katru nokavēto dienu piemēros sankcijas.
Turpmāk nebūs vairs mazāk labvēlīgo apvidu maksājuma, jo valdība pieņēmusi tādu lēmumu. Taču bioloģiskajiem ražotājiem, kuri uzņēmušies saistības, obligāti jānodrošina vajadzīgais lopu blīvums.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.