1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

No Rīgas atgriežas ar uzvaru

 

Mūzikas skolu pūšamo instrumentu spēles un sitaminstrumentu spēles audzēkņiem un pedagogiem noslēdzies ilgais un saspringtais valsts konkursa maratons. No vienpadsmit Balvu Mūzikas skolas konkursantiem septiņi atgriezās mājās ar diplomiem par ieņemtajām godalgotajām vietām. Savukārt 7.trompetes klases audzēknis Ričards Ķirsons pārveda mājās diplomu par 1.vietu.

Valsts konkurss ir kā lakmusa papīrs, kas uzreiz parāda, cik darba ieguldījuši audzēkņi un pedagogi, cik konkurētspējīga ir tā vai cita mūzikas skola valsts līmenī.
Balvu Mūzikas skolas kolektīvs lepojas ar tiem audzēkņiem, kas, izturējuši divas valsts konkursa tūres, izcīnīja godpilno pienākumu pārstāvēt Balvu Mūzikas skolu finālā Rīgā. Turklāt no vienpadsmit konkursantiem septiņi atgriezās mājās ar diplomiem par ieņemtajām godalgotajām vietām. 3.vietu savās vecuma grupās izcīnīja 2.klarnetes klases audzēkņi Anastasija Garkuša (klarnete), Roberts Ivdris (eifonijs), 3.klases audzēknis Adrians Ļvovs (eifonijs), 5.saksofona klases audzēknes Megija Kriviša un Kerija Žanete Zeltiņa, 7.flautas klases audzēkne Una Romāne. Īpaši skolas kolektīvs priecājas par 7.trompetes klases audzēkni Ričardu Ķirsonu, kurš sīvā cīņā guva lielisku uzvaru un pārveda mājās diplomu par 1.vietu.
Milzīgs ir pedagogu ieguldījums audzēkņu panākumu kaldināšanā. Pateicību un aplausus pelnījuši Arnis Graps, Egons Salmanis, Vladimirs Bondarenko un mūsu lieliskais koncertmeistars Viktors Bormanis.
Audzēkņi un pedagogi sagatavojuši lielisku dāvanu skolas 60 gadu jubilejas priekšvakarā. Kaut arī nogurums ir liels, instrumentus neviens negrasās likt malā, jo, lai arī visatbildīgākais – valsts konkurss nav vienīgā sacensība, kurā piedalās skolas audzēkņi. Šonedēļ četras saksofonistes devās uz Rīgu, lai pārbaudītu savus spēkus konkursā “Saxophonia 2019”, skolas vokālais ansamblis Lindas Vītolas vadībā startēs konkursā “Balsis”, bet vijoles klases audzēkņiem būs gods piedalīties meistarklasēs un vērot izcilu mūziķu sniegumu Latgales vēstniecībā “GORS”, kur uzstāsies viens no slavenākajiem pasaules kamermūzikas orķestriem “Maskavas virtuozi”.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.