1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Afiša ar 26.jūliju (2019.g.)

 

Balvu Novada muzejā
* Piecās muzeja ekspozīciju zālēs mūsdienīgi atspoguļotas Ziemeļlatgalei raksturīgās tēmas un vietējās vērtības.
* Novadniekam - ģenerālim Valdim Matīsam veltīta ekspozīcija.
* Ekspozīcija “Balvi senajās fotogrāfijās”.
* Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentu un pasniedzēju darbu izstāde “Dzīres”.
* Ekspozīcija “Ziemeļlatgale Latvijas neatkarībai”.

Balvu Sakrālās kultūras centrā
* Grafiķa Pētera Džigura personālizstāde “Lai sirds dziesmas, lai skan!”.

Balvos
17.augustā Balvu novadā notiks piedzīvojumu un auto orientēšanās sacensības sievietēm “Prieka tūre”, kas ir atraktīvas auto tūrisma sacensības ar dažāda rakstura papilduzdevumiem. Šogad maršruts vedīs pa 6 novadu teritorijām un būs jāmēro ap 250 km, veicot amizantus, sarežģītus un zināšanas prasošus uzdevumus, kā arī jāatrod dažādi objekti pēc fotogrāfijas. Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šoreiz ekipāžā obligāti nepieciešamas 2 dalībnieces – pilote un stūrmane, bet mašīnā drīkst būt pasažieres (tikai sievietes). Ekipāžu kustība notiek atbilstoši organizatoru izstrādātajam maršrutam pa vispārējās lietošanas ceļiem, kas netiek slēgti publiskai satiksmei, brīvi orientējoties kartē vai sekojot leģendai, kā arī kontrolpunktos veicot īpašus uzdevumus.
Pasākuma sākums no plkst. 11.00 ar ierašanos, tehnisko komisiju un reģistrāciju laukumā pie Balvu Kultūras un atpūtas centra, no kurienes arī svinīgais starts plkst. 12.00. No plkst. 15.00 līdz 18.30 gaidīs dāmu ekipāžas finiša punktā pie Kubulu pagasta kultūras nama, bet no plkst. 20.00 apbalvošana un nomināciju pasniegšana, pēc tam balle kopā ar grupu “Tonick” no Cēsīm, DJ Čivix un DJ ML.
Pieteikt dalību pasākumā var līdz 10.augustam ieskaitot! Vairāk par auto orientēšanās sacensībām sievietēm “Prieka tūre” var atrast http://www.balvusportacentrs.lv/.
Aicinām 23.augustā apmeklēt “Mūziku saulrietam”, kad par koncertzāli pārtaps Balvu ezers, skatuve būs plosts, sēdvietas – laivas, stāvvietas - ezera krasti. Saulrietā Balvu ezerā muzicēs Marko Ojala - latviskākais soms pasaulē un Anta Eņģele dziesminiece – trubadūre.
20.Kamermūzikas festivāls tiks atklāts 24.augustā plkst. 16.00 ar pasaulē pieprasītā latviešu pianista Andreja Osokina koncertu “Andrejs Osokins latviešu un amerikāņu klaviermūzikā. Paralēles”.
Plkst. 19.00 kamermūzikas festivāla apmeklētājus aicinās Ilona Bagele un Samsons Izjumovs uz krievu romanču vakaru, kur piedalīsies Svetlana Okuņa, vijole, Inga Sunepa, čells, Mareks Auziņš, kontrabass, Vladimirs Kudrins, ģitāra, Inita Āboliņa, akordeons, Ivars Kalniņš, sitamie instrumenti, Ilze Ozoliņa, klavieres.
25.augustā plkst. 16.00 būs Edvarda Grīga koncerts “Troļļu zemes skaņu burvis”, kas nebūs tikai koncerts, bet gan kā ceļojums uz Norvēģiju paša Edvarda Grīga vadībā. Šajā muzikālajā ceļojumā aizvedīs operdziedātāja Marlēna Keine, čelliste Agate Ozoliņa un pianiste Ilze Jaunzeme.
Plkst. 19.00 kamermūzikas festivāla noslēguma koncerts “Balle Vīnē”, kur uzstāsies Latvian Sound Quartet: Jana Zeļenska, oboja, Līva Plociņa-Janova, vijole, Māra Botmane, čells, Roksana Tarvide, klavieres.

Balvu pagastā
27.jūlijā Balvu pagasta Naudaskalna ezermalā plkst. 16.00 “Sportosim, atpūtīsimies aktīvi!”. Aicinām jebkura vecuma bērnus, pieaugušos, ģimenes ar draugiem, radiem, paziņām, lai aktīvi atpūstos supojot, nūjojot, gleznojot, piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs.
Plkst. 20.00 turpināsim svētkus ar sadziedāšanos pie ugunskura “Lai mana balstiņa skanēja tālu...”. Atcerēsimies, celsim godā senās, mīļās, piemirstās dziesmas un tautas muzikantu pavadījumā uzdziedāsim. Svētku norises gaitā baudīsim tradicionālo svētku virumu, kā arī ņemsim līdzi groziņā, ko baudīt vakara gaitā.

Bērzpilī
28.jūlijā plkst. 11.00 Bēržu baznīcā tiks svinēti Svētās Annas Romas katoļu draudzes svētki. Svētā Mise, procesija. Svētku koncerts. Noslēgumā svētku mielasts baznīcas dārzā. Visi laipni gaidīti!

Briežuciemā
3.augustā plkst. 16.00 Bērnības un Jaunības svētki “Pagrieziens uz mājām”. Svētkos aicinām piedalīties Mihaelu Lapsu, Rūdolfu Loginu, Danielu Smiltēnu, Kristianu Supi, Guntu Loginu, Raivi Loginu, Līnu Punduri, Samantu Šubrovsku, Egilu Saidānu, Valfrīdu Cvetkovu. Par dalību paziņot Zitai līdz 29.07.
Plkst. 22.00 deju vakarā muzicēs Artis Zaharāns.

Tilžā
27.jūlijā Tilžas pagasta svētki “Vienas dienas notikumi Tilžas upes labajā krastā”.
Svētki nav ikdiena, svētki ir ciemiņš. Sagaidīsim godam un būsim kopā no visas sirds!
Plkst. 5.15 makšķerēšanas sacensību dalībniekiem pulcēšanās ciema centrā un došanās uz Pokratas ūdenskarjerām.
Plkst. 9.30 estrādē - lomu svēršana, svētku izrīcību priekšā stādīšana, rīta kafija un pagasta saimnieču našķi (par maksu).
Plkst. 10.00 lauku saimnieču un saimnieku sacensības.
Plkst. 11.00 kinologu paraugdemonstrējumi.
No plkst. 11.00 līdz 15.30 sporta aktivitātes: pludmales volejbols, veloorientēšanās, basketbola metieni un lidmašīnas, streetbols, volejbola serves, komandu stafetes, mamanets.
No plkst. 11.00 līdz 16.00 piepūšamās atrakcijas.
No plkst. 12.30 līdz 14.00 svētku zupa.
Plkst. 18.00 laikmetīgs kopienas teātra iestudējums “Breinuma līpa” (sākums katoļu baznīcā).
Plkst. 20.30 pilngadnieku sveikšana, pateikšanās skulptūru konkursa dalībniekiem, dziedošās Tihovsku ģimenes koncerts.
Plkst. 22.00 zaļumballe kopā ar Juri Ķirsonu.
Pārupes, Krasta un daļa Raiņa ielas iedzīvotāji, iestādes!

 

Kubulos
4.augustā plkst. 18.00 kultūras namā Džons Patriks “Dīvainā misis Sevidža“ Jaunpiebalgas amatierteātra “Triksteri” izrāde. Ieejas maksa - EUR 3.

Lazdulejā
2.augustā plkst. 20.00 pagasta estrādē “Satiekas paaudzes” , uzstāsies Viļakas jauniešu un bērnu sporta skolas deju nodaļas dejotāji Andžejs un Laine. Dziedošā ģimene no Bērzpils, Gints un Līga Čivči, ansamblis “Razdoļje”, vokālais ansamblis “Vālodzīte”, Lazdulejas deju grupa “Pēkšņi”.
Plkst. 22.00 balle. spēlē Arnis Graps. Pasākumā tiks filmēts un fotografēts.
28.augustā plkst. 18.00 atpūtas pēcpusdiena vecākajai pagasta paaudzei.

Vīksnā
Olgas Rečes personālizstāde “Daba te un tur”.
Visu mēnesi skatāma Stacijas pamatskolas Vīksnas filiāles 1.-4.klašu izstāde “Pasaku varoņi un draudzības simboli”.

Viļakas novadā
Viļakas novada muzejs 27.jūlijā ikvienu aicina uz izzinošu ekskursiju pa Viļakas pilsētu. Būs iespēja iepazīt Viļakas ielas vecajās fotogrāfijās un dažādās aktivitātēs (aptuveni 50 vecās bildes). Kopā iepazīsim Marienhauzenas muižas vēsturi. Tiks risinātas krustvārdu mīklas, burtu režģī meklētas vēstures liecības un pareizās atbildes, kā arī būs iespēja uzzināt veco laikrakstu ziņas par notiekošo Viļakā u.c. Maršruts ar kājām: Balvu-Tautas-Baznīcas-Parka-Jaunatnes-Pils-Abrenes-Garnizona iela. Sākums plkst. 18.00 - 20.00 Balvu ielā 13. Lietus gadījumā pasākums tiks pārcelts.
3.augustā plkst. 19.00 Viļakas estrādē Viļakas novada autoru dziesmu koncerts “Mūsu dziesma”. Izpildītāji - duets Inga un Normunds, Aivars Lapšāns, Dagmāra Laicāne, Vilis Cibulis, Anna Maksimova, Ramona Romanova, Raivita Raginska, Normunds Orlovs, Ingrīda Šaicāne, Sanda Kļaviņa, Māris Lāpāns, Aldis Prancāns, grupas MUIŽA, UNKNOWN ARTIST, NAPRUOTS, AINIS. Pēc koncerta no plkst. 22.00 līdz 03.00 zaļumballe kopā ar grupām MUIŽA, UNKNOWN ARTIST un dj Ingars. Īpašais viesis – NORMUNDS RUTULIS. Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv, Viļakas kultūras namā un Balvu Kultūras un atpūtas centrā. Biļešu cena iepriekšpārdošanā: koncerts - EUR 4, zaļumballe – EUR 4, pērkot uz abiem - kopā EUR 6. Biļešu cena uz vietas norises dienā katram pasākumam - EUR 6.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

 

 

Afiša

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 23.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 16.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”.o Izzināsim mūsu vēsturi kopā! Aicinām līdzdarboties Balvu dzelzceļa stacijas muzeja...

  • Afiša ar 9.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”. Balvos14.februārī plkst. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā koncertuzvedums “Čigānu...

  • Afiša ar 2.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balviem – 969.februārī plkst. 19.00 Balvu evaņģēliski luteriskajā baznīcā Balvu pilsētas dzimšanas dienai veltīts ekumenisks dievkalpojums.10.februārī plkst. 9.00 Balvu Sakrālajā kultūras centrā Balvu pilsētas dzimšanas dienai veltīta svētā Mise....

  • Afiša ar 26.janvāri (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”. BalvosBalvu Centrālajā bibliotēkā līdz 31.janvārim skatāma Jolantas un Valda Dundenieku...

  • Afiša ar 19.janvāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”.19.janvārī Balvu Novada muzejā un Balvu muižā “Barikādēm– 33” atceres pasākumi – plkst....

vadi

Veiksmes prognoze


.