1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Kontrabandisti bēg un nozūd meža biezoknī

Naktī no 26. uz 27.jūliju Alūksnes novada Pededzes pagastā, kas ir Valsts robežsardzes (VRS) Viļakas pārvaldes pārraudzības teritorija, robežsargi izņēma 80 000 kontrabandas cigarešu.
VRS pārstāve JOLANTA BABIŠKO informē, ka, veicot valsts robežas novērošanu, VRS amatpersonas Alūksnes novada Pededzes pagastā, aptuveni 1,5 kilometrus no valsts robežas, pie upes Šepica, konstatēja četras personas, kuras nes melnus saiņus ar kontrabandas cigaretēm (attēlā). Ieraugot robežsargus, personas metās bēgt un nozuda meža biezoknī. Diemžēl šos cilvēkus neizdevās aizturēt.
Notikuma vietā, sadarbībā ar Valsts policijas amatpersonām, izņemti 80 000 cigarešu “NZ10” ar Baltkrievijas akcīzes markām un viena nakts redzamības ierīce. Savukārt par kontrabandu ievērojamā apmērā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta otrās daļas - par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot tās no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu kriminālpārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tālākās procesuālās darbības veiks Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policija.

vadi

Veiksmes prognoze


.