1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Alfs, Bernadeta, Mintauts

Satikšanās brīži dara pasauli gaišāku

 

28.septembrī Medņevas tautas namā ar pagasta sieviešu vokālā ansambļa “Melodija” dziesmu “Likteņa sūtnis” sākās pensionāru pēcpusdiena, kas turpinājās līdz pat vēlam vakaram. Senioru pēcpusdienas šeit ir kā laba tradīcija jau piecpadsmit gadus, kopš kultūras dzīvi vada Skaidrīte Šaicāne.

Lai arī senioru, kuri ieradās uz šo pasākumu, skaits ar gadiem kļūst mazāks, kopā esības prieks ik reizi ir emocijām  un tikšanās prieka piepildīts. “Ir jāmāk novecot un izdarīt to skaisti. Tik skaisti, kā to dabā koki prot. Aktīvi novecot nozīmē dzīvot ar piederības, līdzdalības un noderīguma sajūtu, ar prieku par dzīvi un sevi. Tā vai citādi - aktīvi novecot seniors var tad, kad iepriekšējās desmitgadēs attīstītās prasmes un iemaņas pēc aiziešanas pelnītā atpūtā veiksmīgi tiek pārnestas uz savu ‘mazo pasaulīti’ - plānojot un organizējot savu dzīvi,” atklājot pasākumu, teica tautas nama vadītāja Skaidrīte Šaicāne. Medņevas pagasta pārvaldes vadītājs Juris Prancāns aicināja pakavēties atmiņās, jo kopā būts jau daudzus gadus. “Mums līdzās ir gan skolas, gan darba biedri, arī kaimiņi un draugi. Tāpēc ir vajadzīgi šādi satikšanās mirkļi, lai parunātos un kopīgi papriecātos,” teica J.Prancāns. Savukārt Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, kuram šajā dienā bija vārda diena un kuru sveica ar ziediem un aplausiem, atgādināja kādu patiesību: “Kad  bijām mazi, gribējām ātrāk izaugt lieli. Kad bijām lieli, domājām, cik labi bija bērnībā. Kad kļūsti par senioru, sāc domāt, ka vēl gribas  iet cilvēkos, vēl pastrādāt.” Viņš  piebilda, ka pensionāri izdzīvojuši dažādos laikos - gan būvējuši komunismu un sociālismu, nu atkal stāv reformas priekšā neziņā, kurā novadā dzīvos. Bet sarunā ar senioriem varēja secināt,- viņu dzīves pieredze apliecina, ka bez darba nekas nerodas.

Pienāk parunāt un uzmundrināt. “Esiet priecīgi! No rīta, atverot acis, ieraugāt spoži spīdam sauli. Esiet priecīgi - cik gaiša ir pasaule! No, rīta atverot acis, redzat - līst lietus. Esiet priecīgi - reiz kuplos zāle un kādreiz krāšņi ziedēs puķes. Atcerieties - jūs nevarēs iepriecināt neviens un nekas, ja prieks nesāksies sevī,” seniorus uzmundrināja Skaidrīte Šaicāne. Labajos vēlējumos ieklausījās arī Virginija Raginska, Niceta Miška, Malvīne Bērziņa un Leonīda Logina.


Apsveic vārda dienā.  Sergejs  Maksimovs  un Genovefa Klimoviča  ne tikai klausījās pašdarbnieku priekšnesumus, bet arī parunājās kā draugi. “Apsveicu Sergeju vārda dienā,” teica Genofeva, atklājot, ka 9.oktobrī svinēs savu 76.dzimšanas dienu.


Muzicē kapela “Egle”. Vadītāja Inita Raginska kopā ar Terēziju Brokāni, bundzinieku Jāni Loginu, cītara un mutes ermoņiku spēlmani Juri Prancānu priecēja dejotājus.


Skečs “Pie daktera”. Daktera lomā iejutās Andris Babāns, bet Skaidrīte Šaicāne ielēca spraunās un mutīgās pacientes lomā,  jo pati bija rakstījusi skeča vārdus un zināja tos no galvas.  


Uzmanīgi klausās priekšnesumus. Senioru pēcpusdienā pie viena galdiņa sēdēja Inta Dortāne, Leontija Logina, Natālija Logina un Emerita Vancāne.


Dejā griežas vieni no pirmajiem. Laimonis Brokāns un Marija Pitkeviča bija vieni no pirmajiem dejotājiem, lai arī Laimonis smēja, ka kājas vairs neklausa.


“Atzeles” vadītāja Anna Annuškāne iestudē joku dziesmu. Dziesmā “Sīveņa meilo” vīra tēlā iejutās Inita Sprukule, bet sievas - Emīlija Ušupniece.


Priecē ar sporta dejām. Vairākus priekšnesumus senioriem rādīja Madara Šmite un Raivo Ločmelis.


Dzied Medņevas etnogrāfiskais ansamblis. Arī viņi ar savām dziesmām lika nojaust, ka rudens vēju muzikants aiz loga spēlē draisku melodiju. Sākas garie un tumšie rudens vakari, kad pie aromātiskas tējas tases varēs kavēties atmiņās par aizvadītajiem dzīves gadiem.


Sveic jubilāri. Tieši senioru svētku dienā dzimšanas dienu svinēja arī sieviešu vokālā ansambļa “Melodija” dziedātāja Maruta Prancāne.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.