1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Priecājas par Mārtiņrožu laiku

 

Sestdien Kubulu kultūras namā pulcējās tautas muzikanti un Eiropas deju kopas, lai dancotu, dziedātu un kopā jestri atpūstos koncertballē “Mārtiņrožu laiks”. Maija Laicāne, atklājot koncertu, uzsvēra, ka šodien runās pavisam maz: “Galvenais ir dejas un mūzika!”


Pirms koncerta. Kubulu pagasta kultūras nama senioru deju kopas “Rūtas” pašdarbnieces steidza nofotografēties,  kā pašas smēja,- lai paliek vēsturei.


Ciemiņi no Malnavas. Malnavieši Antoņina Pitkeviča un kapelas vadītājs Jānis Stafeckis zināja teikt, ka pie viņiem rīta pusē spīdēja saulīte. “Jums atvedām brīnišķīgu noskaņojumu,” piebilda ciemiņi.


Ar ko atšķiras notis? Tautas muzikantu grupas “Ziemeļmala” vadītājs Valters Reiznieks no Limbažiem, lūgts atklāt, kā nokļuvis Balvos, atzina, ka viņus ielūdzis labs draugs Voldemārs Džigurs. Viņš muzikantiem vēlēja smaidīt pat tad, ja kaut kas sajūk. “Vai notis Balvu pusē un Limbažos atšķiras? Šeit tās vēl neesmu redzējis,” viņš jokoja. Nopietni runājot, Valters mudināja neierūsēt uz vietas: “Meklējiet jaunas, retāk dzirdētas dziesmas.”


Entuziasts. Tautas muzikants Voldemārs Džigurs sestdien saņēma Balvu novada domes Pateicības rakstu. Un ir par ko, jo šogad viņš noorganizējis un piedalījies 11 muzikantu saietos.


Sumina pašdarbniekus. Muzikanti un visu kolektīvu vadītāji saņēma Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes Pateicības rakstus.


Jaunākā skatītāja. 8.novembrī jaunākā skatītāja, kura ar interesi vēroja to, kas notiek Kubulos, svinēs trešo dzimšanas dienu. Muzikants Genādijs Rudakovs no Žīguriem zināja teikt, ka Kristīnīte piedalās dažādos pasākumos, kur skan garmoška.


Pasniedz Pateicības rakstu. Balvu novada pašvaldības izpilddirektores vietniece Gunta Raibekaze uzsvēra, ka, dzirdot sakām: “Tautas muzikantu saiets”, neviļus gribas domāt par laiku pirms 50 gadiem un vairāk, kad katru sestdienu pēc labi padarītiem darbiem jauni un veci gāja uz lauku šķūņiem, kur uz nebēdu ballējās. Viņa novada domes Pateicības rakstu pasniedza balvenietim Voldemāram Džiguram par tautas muzikantu kustības atjaunošanu Ziemeļlatgalē, latgaliskās kultūrvides daudzveidības un tradicionālā kultūras mantojuma saglabāšanu.


Lai ir tonuss! Foto – uzstājas Rugāju novada Lazdukalna pagasta senioru deju kopa “Tonuss”.


Lai acis deg priekā! Tautas muzikanta Pētera Jermacāna uzstāšanās mudināja pirmos pārus doties deju laukumā.


Pirmie dejotāji. Žīguru dāmu deju kopa “Alianse” skatītāju aplausus izpelnījās par gracioziem deju soļiem.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.