1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Par cietsirdību pret dzīvniekiem - astoņi ieslodzītie

Diemžēl cietsirdīga izturēšanās un ņirgāšanās par dzīvniekiem allaž ieņēmusi daļu no mūsu realitātes. Ne tikai visā pasaulē, bet arī Latvijā un mūspusē šādu gadījumu netrūkst, kurus normāli domājoša sabiedrības daļa vienmēr uztver emocionāli, bet šo noziegumu pastrādātājus būtu gatavi nekavējoties sodīt tā, kā viņi to pelnījuši.
Par šādiem cietsirdīgiem gadījumiem pret mūsu mazajiem draugiem ir ziņojis arī laikraksts “Vaduguns”. Piemēram, 2018.gada jūnija beigās Balvu novadā, braucot uz Vīksnas pusi, pieturas Annasbirzs apkārtnē, kokā sadistiski bija pakārts suns. “Ir ļoti svarīgi, lai informācija izplatītos pēc iespējas vairāk un šis mežonis, kurš to pastrādāja, tiktu atrasts un sodīts,” tolaik sociālajā tīklā “Facebook” rakstīja kāds iedzīvotājs. Savukārt kādā citā gadījumā bijušajā Balvu rajonā netālu no ceļa kokā bija pakarināta stirna – ar mutē iebāztu stikla pudeli...
Tiesu administrācijas dati liecina, ka pēdējo piecu gadu laikā (no 2015. līdz 2019.gadam) par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem par vainīgiem atzīti 37 apsūdzētie, no kuriem deviņiem cilvēkiem piespriests reāls cietumsods. Savukārt Ieslodzījuma vietu pārvaldes aktuālākie dati liecina, ka uz šī gada 1.janvāri Latvijas ieslodzījuma vietās reālas brīvības atņemšanas sodus par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem izcieta astoņi ieslodzītie. No tiem - septiņi vīrieši un viena sieviete.
Atgādinām, ka Krimināllikuma 230.pants par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, vai par dzīvnieka spīdzināšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trīs gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trīs gadiem vai bez tās. Savukārt par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas publiskā vietā vai nepilngadīgā klātbūtnē, vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja ar to radīts būtisks kaitējums, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trīs gadiem vai bez tās.

vadi

Veiksmes prognoze


.