1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Meža nozares seminārs Gulbenē

13.februārī Vecgulbenes muižā notiks seminārs par meža nozares aktualitātēm. Ņemot vērā pēdējo gadu koksnes tirgus svārstības un laika apstākļu ekstrēmus, kas ietekmē gan mežsaimniecību, gan koksnes pārstrādes nozares, eksperti sniegs padomus meža apsaimniekošanā un skaidros koksnes tirgus svārstību iemeslus.
Mežsaimniecība un koksnes pārstrāde ir ilgtermiņa plānošanas nozares, kurām ir nemitīgi jāiet līdzi laikam un jāspēj radīt produkti, kas mūsu ikdienā personīgā, novada, reģiona un pat globālā līmenī ir nepieciešami. Attīstībai ir svarīga prognozējama normatīvā vide un resursu pieejamība. Nenoliedzami, mežsaimniecību un kokrūpniecību ietekmē gan laika apstākļi, gan globālie procesi. Nozarē strādājošiem ir svarīgi sekot līdzi gan tam, kas notiek paša mežā, gan tam, kas notiek valstīs, ar kurām mums ir vienots tirgus. Pāris gadu laikā Vācijas mežsaimniecība no stabilas nozares kļuva par krīzes epicentru, kuras sakārtošanai valsts tērē milzu naudas summas, un mizgraužu apēstās egles ir pārpludinājušas koksnes tirgu visā Eiropā. Tas ir viens piemērs tam, cik daudzi faktori var izmainīt situāciju pat tādās stabilās nozarēs kā mežsaimniecība un kokrūpniecība.
Dienas kārtībā: plkst. 12.00 aktualitātes meža īpašniekiem. A.Muižnieks, Latvijas Meža īpašnieku biedrība.
Plkst. 12.40 egļu astoņzobu mizgrauzis - drauds egļu audzēm. Dr.biol. A.Šmits, Latvijas Valsts mežzinātnes institūts SILAVA.
Plkst. 13.30 situācija koksnes tirgos: vietējie un globālie izaicinājumi. K.Klauss, Latvijas Kokrūpniecības federācija. Plkst. 14.10 diskusija un 14.50 nobeigums. Vairāk informācijas pa tālr. 29421875, Aiga Grasmane.

vadi

Veiksmes prognoze


.