1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Viļakā ierodas revizore

 

Pagājušās nedēļas nogale Viļakas kultūras nama darbiniekiem, pašdarbniekiem un ciemiņiem izrādījās ļoti nervoza un saspringta. Kā nu ne, ja revīziju veica Žurka Kornēlija, kura divu dienu laikā iemanījās apošņāt un nogaršot visus tur piedāvātos kultūras našķus. Direktore Akvilina Jevstigņejeva, atklājot starpnovadu dramatisko kolektīvu saietu-koncertu “Smejies vesels!”, atgādināja, ka apritējuši 110 gadi, kā Viļakā izveidots pirmais teātra pulciņš un rādīta pirmā izrāde.


Apzina vēsturi. Viļakas kultūras nama direktore Akvilina Jevstigņejeva zināja stāstīt, ka 1908.gadā žurnālā “Latgales Škola” rakstīts, ka vietējie ļaudis kopā ar vietējās izcelsmes Pēterburgas studentu palīdzību noorganizēja teātra izrādi Viļakā latviešu un krievu valodā: “Tā iespaidā pēc diviem gadiem noorganizējās pirmais teātra pulciņš, kas prezentēja pirmo teātra izrādi.”


Atklāj pasākumu. Sieviešu vokālais ansamblis “Cansone” klātesošos mudināja ticēt, cerēt un mīlēt! Interesanti, ka pašdarbnieces pārsteidza ar savdabīgu un neparastu dziesmas “Kur tu teci, gailīti, mans” izpildījumu.


Strūklaka. Viļakas Valsts ģimnāzijas 12.klases audzēkņi apspēlēja situāciju, kā uzlabot ūdens spiedienu Viļakas strūklakā pie pašvaldības ēkas...


Kaut kas sanāk no nekā. Žurka Kornēlija neslēpa sajūsmu par Viļakas Valsts ģimnāzijas audzēknes Anetes (foto) priekšnesumu “Pakaramais”. “Kaut kas sanāk no nekā,” brīnījās revizore.


Kornēlija un Čirča. Žurka Kornēlija (foto – no kreisās) pavēstīja, ka zina visu, kas notiek Latvijas teātros: “Nesen gan uzzināju, ka Viļakā atzīmē 110.gadadienu pirmajai teātra izrādei. Sapratu, ka šeit mīl teātri. Tiesa, uz vārda nevar ticēt, tāpēc viss ir jāizrevidē, jāizkontrolē un jāredz ar savu aci...”


Neļauj vīram atpūsties! Viļakas dramatiskais kolektīvs demonstrēja situāciju, kas notiek, kad sieva dodas uz semināru. Diemžēl ieradās sievasmāte (foto), vēlāk sievastēvs, un nelaikā atgriezās arī sieviņa...


Kas vainīgs? Susāju dramatiskais kolektīvs “Spārītes” skatītājiem piedāvāja skeču “Šmakovka”, kurā izrādījās, ka elles mašīnas apkalpotāji jeb šmakovkas dzinēji ir policisti.


Lecamdancis. Viļakas jaunieši atgādināja, ka dejas mēdz būt dažādas.


Arī Briežuciemā dzīvo žurkas. Briežuciema dramatiskais kolektīvs “Sipiņi” apliecināja, ka Briežuciema Kornēlija un viņas radinieces cītīgi cīnās pret netaisnību, tostarp analizē politiķu darbus un nedarbus. “Vai politiķi savā garā ir ar mēsliem vienā svarā?” viņi jautāja.


“Zibšņi” zibšņo. Lazdukalna dramatiskais kolektīvs “Zibšņi” izspēlēja divus skečus, skatītājiem piedāvājot popielas priekšnesumu (foto) un piedzīvojumus palīdzības dienestā, kad vīrs sajauc adresi un sievu meklē autoservisā, nevis medicīnas iestādē. “Pakaļējā daļa ir diezgan nolietota,” viņam paziņo mehāniķis.


Pie ārsta. Medņevas dramatiskais kolektīvs “Savējie” klātesošos pārliecināja, ka vizīte pie ārsta var būt kurioza un smieklīga. Slimniece, taujāta par cukuru, godīgi atzīst, ka tā pietiek: “Maisiem vien no Krievijas.” Arī uz daktera jautājumu, kā viņa guļ, slimniece godīgi atbildēja: “Naktskreklā.”


Žurka paziņo spriedumu. Kornēlija neslēpa sarūgtinājumu, ka Viļakas dramatiskajam kolektīvam (foto) nav nosaukuma. “Kā var dzīvot bez sava vārda? Aktieri kā bārenīši... Apliecinu, ka jūsu kolektīvs atbilst “Pigori” nosaukumam,” viņa paziņoja. 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.