1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Robežsargi aiztur alžīriešus

29.martā Baltinavas novadā, veicot robežuzraudzības pasākumus, Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Punduru robežapsardzības nodaļas amatpersonas aizturēja divus Alžīrijas pilsoņus.

Valsts robežsardzes pārstāve KRISTĪNE PĒTERSONE informē, ka abas personas ieceļoja Latvijas Republikā, nelikumīgi šķērsojot valsts robežu ārpus noteiktajām robežšķērsošanas vietām. Par šo noziedzīgo nodarījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 284.panta otrās daļas – valsts robežas nelikumīga šķērsošana. Par šādu pārkāpumu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu. “Valsts robežsardze atgādina, ka par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu un inficēšanu ar bīstamu infekcijas slimības izraisītāju Krimināllikumā ir paredzēta brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods,” uzsver K.Pētersone.
Valsts robežsardze jau iepriekš prognozēja, ka, stājoties spēkā personu un transportlīdzekļu pārvietošanās aizliegumam caur Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, pieaugs nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas un infekcijas pārnešanas risks pa zaļo robežu. Tāpat Valsts robežsardze aicina pierobežas teritoriju iedzīvotājus, lai pasargātu sevi un savus tuvākos no inficēšanās, informēt Valsts robežsardzes struktūrvienības par svešu personu ierašanos un uzturēšanos, nekontaktējoties ar šīm personām.

vadi

Veiksmes prognoze


.