1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Ekipējums jānodrošina pašam!

Pagājušajā nedēļā sarunā ar laikraksta “Vaduguns” žurnālistu kāds lasītājs pastāstīja, ka, ierodoties uz motocikla vadītāja eksāmenu bez pilnībā atbilstoša ekipējuma, viņam tika aizrādīts. “Kaut kā biju palaidis garām, ka uz eksāmenu jāierodas pašam savā ekipējumā un ka “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) neko nenodrošina. Vēlos, lai turpmāk to zinātu arī pārējie topošie motociklisti un mopēdisti,” uzsver vīrietis.
“Vaduguns” sazinājās ar CSDD Komunikācijas departamentu. Arī tā pārstāvis uzvēra, ka ekipējums pilnā apjomā jānodrošina pašiem. Pretējā gadījumā cilvēks netiek pielaists pie eksāmena. “Šim jautājumam pieejam ļoti stingri. Tādēļ CSDD vērš topošo motociklistu un mopēdu vadītāju uzmanību, ka, ierodoties uz vadīšanas eksāmenu, pretendentam jābūt tērptam motociklu vai attiecīgi mopēdu vadītājiem paredzētā ekipējumā. Atbilstošs ekipējums - tās ir elementāras rūpes par savu drošību. Un, ņemot vērā vadīšanas eksāmenu laikā notikušos negadījumus, piemēram, ķivere vai kāds cits motobraucēja aksesuārs mazinās traumu risku. Rūpēsimies par savu drošību!
Prasības motocikla vadītāja ekipējumam eksāmenā
* Ķivere – motobraucēja svarīgākais aksesuārs. Tās galvenā funkcija ir pasargāt motobraucēju no galvas traumām. Svarīgi, lai ķivere perfekti pieguļ, - lai tā nav ne par mazu, ne par lielu.
* Cimdi – izvēloties cimdus, parūpējies, lai tajos būtu iestrādāti delnas aizsargi un lai tie ir ērti. Izvēlies laika apstākļiem atbilstošus cimdus.
* Jaka – moto jakā ir iestrādāti aizsargi, kas kritiena gadījumā mazinās traumu risku.
* Apavi – tiem jābūt vai nu speciāli motobraukšanai paredzētiem, vai arī var izmantot slēgtus apavus no izturīga materiāla, kas nosedz potīti.
* Bikses – moto bikses ar iestrādātiem aizsargelementiem (to vietā pieļaujamas garas bikses ar atsevišķiem aizsargelementiem) kritiena gadījumā mazinās sasitumu un nobrāzumu risku.

vadi

Veiksmes prognoze


.