1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Kāds varētu būt augusts šogad?

Tautas gudrība vēsta, ja augusts silts, tad rudens vējains. Ja augusta sākums karsts, tad ziema auksta, sniegaina un gara. Kopumā mēreni siltais un ar nevienmērīgu nokrišņu sadalījumu aizejošais vasaras galvenais mēnesis jūlijs ar līdzīgiem laika apstākļiem ievilksies arī augustā.
Atbilstoši februārim un pavasara vērojumiem dabā, tad kopumā augusts būs mēreni silts, bet ar novirzi uz siltāku. Nokrišņi tuvu normai, bet sadalījums, tāpat kā iepriekšējos vasaras mēnešos, nevienmērīgs. Iespējams, ka dienas ar karstumu +30oC un vairāk Rudzu mēnesī arī izpaliks.
Laikā līdz Uguns dienai (10.augusts) silts, temperatūra pārsvarā ap +20, +25oC. Šajā laikā nokrišņi īslaicīgi, bet pirms Labrenča (10.augusts) reizēm stipri un ar pērkona negaisiem. Mēneša vidū laika apstākļi mainīgi, bet lielākoties sauss un saulains. Nokrišņi īslaicīgi, nereti arī pērkons ducinās, bet biežāk arī neliels sēņu lietutiņš. Laikā ap Vasaras Māru (15.augusts) gaisa temperatūras var būt svārstīgas no +18 līdz +28oC.
Mēneša otrajā pusē, laikā pirms Bērtuļa (24.augusts), vasarīgi silti un nelieli īslaicīgi nokrišņi. Laikā ap Linu dienu, pieaugošā mēnesī (25.augusts), laika apstākļi mainīgi. Temperatūra dienās ap +18, +23oC. Saule mīsies ar mākoņiem. Šajā laikā neliels īslaicīgs lietus. Mēneša beigās dienas kļūs vēsākas un dažviet dzestrās naktīs salnu vietās iespējamas pirmās rudens salnas.
Augusts ir viršu un riekstu laiks. Jāvēro virši. Ja zied vairāk no galotnes – rudenī sals nāks lēnāk, bet būs stiprāks. Tāpat lazdas. Ja daudz riekstu – ziemas sākumā būs daudz sniega. Šogad riekstu daudz.
Skaistu laiku vēlot, Vilis Bukšs

vadi

Veiksmes prognoze


.