1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Par laukumu pie Ičas tilta

Ar laikraksta “Vaduguns” redakciju sazinājās lasītāja no Balviem. Sieviete jautā, vai varētu parūpēties par to, lai stāvlaukumā pie Rēzeknes un Balvu novadu robežas (pie Ičas upes tilta) būtu uzstādīts atkritumu konteiners?

“Bijām šajā laukumā apstājušies, lai padzertu tēju. Laukuma abās pusēs ir skaisti stendi ar informāciju par Rēzeknes un Balvu novadiem. Tajā pašā laikā laukums ir piesārņots un nav konteinera, kur varētu izmest atkritumus. Nav arī tualetes. Vai atbildīgie cilvēki varētu parūpēties par to, lai stāvlaukums cilvēkiem būtu viesmīlīgāks?” jautā balveniete.
Bērzpils pagasta pārvaldes vadītāja BIRUTA BOGDANE skaidro, ka šis laukums pieder privātīpašniekam. Par tā tīrību regulāri rūpējas gan pagasta pārvalde, gan to kopj arī pats privātīpašnieks. Tomēr, neskatoties uz to, laukums tikpat regulāri tiek atkal piesārņots. “Piesārņots tiek biežāk, nekā varam iespēt laukumu sakopt. Jāteic, ka, šādās vietās uzstādot atkritumu konteinerus, nereti daļa cilvēku to mēdz izmantot arī ļaunprātīgi, atkritumu maisus sākot vest un konteinerā mest ikdienā - ne tikai reizēs, kad tur tiek piestāts ar automašīnu, lai nedaudz atpūstos. Lai varētu izmest atkritumus, uz laukumu varam aizvest un piekarināt tukšos atkritumu maisus, ko arī mēdzam darīt. Vismaz šobrīd neko vairāk gan nevaru solīt,” stāsta B.Bogdane.

vadi

Veiksmes prognoze


.