1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Afiša ar 5.martu

Tilžā
8.martā Tilžas centrā krāšņs akcents un mazliet no svētku noskaņojuma. Ikvienam būs iespēja nofotografēties zem košās krāsās ietērptas arkas.

Rugājos
8.martā plkst. 19.00 Sieviešu dienai veltīts koncerts kopā ar mūziķi Juri Ķirsonu. Translācija tiešsaistē no Lazdukalna saietu nama facebook lapā: https://www.facebook.com/rugaju novads.
Aicinām baudīt ziemas priekus Rugāju parkā un izdaiļot to ar sniega skulptūrām.
Aicinām ģimenes, individuāli un vienā mājsaimniecībā dzīvojošos līdz 31.martam, kad vien laika apstākļi tam būs piemēroti,- lieciet lietā izdomu, izgatavojiet, celiet sniega un ledus skulptūras, fotografējiet tās un foto sūtiet Guntai Grigānei (t.28384855, Whatsapp), norādot foto autoru. Fotogrāfijas apskatei ievietosim Rugāju novada mājaslapā www.rugaji.lv. Visiem sniega skulptūru autoriem būs pārsteiguma balvas.
Atgādinām, ka Rugāju parkā darbojas novērošanas kameras, tāpēc lūdzam būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus, kā arī ar cieņu izturēties pret citu izveidotajām skulptūrām.

Baltinavā
Cienītās Baltinavas novada dāmas! Laipni aicinātas pieteikties Baltinavas novada Sieviešu dienas auto/foto orientēšanās braucienam 7.martā plkst. 13.00. Dalību braucienā var pieteikt līdz šī gada 5.martam (ieskaitot), rakstot uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa tālr. 26571774 (Inta Krakopa, KN vadītāja). Braucienā piedalās Baltinavas novada vienas mājsaimniecības vizmaz divas sievietes vai, ja nav autovadītājas apliecības un prasmju, papildus viens šoferis no tās pašas mājsaimniecības.
m Reģistrācija brauciena dienā KN stāvlaukumā, neizkāpjot no transporta līdzekļa. mKarte ar maršrutu un atzīmētiem 10 kontrolpunktiem tiek izsniegta pirms starta KN stāvlaukumā.
m Katrai ekipāžai tiek fiksēts starta laiks. Ekipāžas startē ar 10 min intervālu. m Katrā kontrolpunktā jāizpilda tajā norādītais uzdevums un tas jānofotografē. m Visas fotogrāfijas jāiesūta, ierodoties finiša vietā, uz maršruta kartē norādīto whatsapp numuru. Par finiša laiku tiek pieņemts brīdis, kad saņemta pēdējā fotogrāfija. mIesūtot fotogrāfijas, jānorāda starta numurs un ekipāžas nosaukums. Brauciena nolikums: www.baltinava.lv.
Laipni aicināti piedalīties Sniega skulptūru konkursā.
Dalībai konkursā var pieteikties līdz 15.martam (ieskaitot), sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa tālruni 29364993, norādot: pieteicēja vārdu, uzvārdu; kontaktpersonas tālruni, e-pastu; sniega skulptūras fotogrāfiju vai video; sniega skulptūras nosaukumu/stāstu.
Konkursam pieteikto skulptūru izvērtēšana notiks līdz šī gada 20.martam. Apbalvošana - individuāli, sazinoties ar uzvarētājiem. Konkursa nolikums www.baltinava.lv.

Balvos
10.martā plkst. 18.00 padomi no “Azotes” tiešsaistē. Prāta noslēpumi - satikšanās ar sevi caur sajūtām. Ilona Čakāne, aromterapijas konsultante. Marta mēnesī padomi bezmaksas, nav nepieciešama iepriekšēja pierakstīšanās. Pieslēgšanās interneta adresē: meet.jit.si/azote.
11.martā plkst. 15.00 tiešsaistes apmācības “www lapu viedošana”. Ievadapmācības bezmaksas pakalpojumu (mozello.lv, webnode.lv) izmantošanā. Nodarbības mērķis - iegūt zināšanas savas pārstāvniecības izveidošanai interneta tīklā. Iepazīties ar www lapu izveidošanas priekšnosacījumiem, tehniskajiem risinājumiem un praktisku satura vadības sistēmu pielietošanu. Apgūt multimediju satura un attēlu pievienošanas īpatnības tīmekļa lapu saturam.
Pieslēgšanās internetadresē: https://meet.jit.si/azote.
Nav nepieciešams iepriekš reģistrēties vai pieteikties. Lūgums pievienoties ne ātrāk kā 10 minūtes pirms pasākuma sākuma. Ja rodas problēmas ar pieslēgšanos līdz plkst. 15.00, zvaniet 29458539. Atverot adresi pārlūkprogrammā, atļaujiet kameras un mikrofona izmantošanu (Allow). Pieslēdzoties korekti ieraksties savu vārdu un uzvārdu.

Briežuciemā
Briežuciema tautas nama ļaudis aicina briežciemiešus līdzdarboties pavasara sveicienu grāmatas veidošanā.
 Jebkurš var iesniegt uz A4 lapām savu pavasarīgo sveicienu, novēlējumu, dzejoli, dziesmu, zīmējumu, aplikāciju vai citādi radoši izveidotu topošās grāmatas lappusi. Lapas tiks iesietas un grāmata 22.martā nodota bibliotēkā, lai visi varētu iepazīties ar sveicienu grāmatu. Darbus iesniegt līdz 16.martam, iepriekš sazinoties ar Zitu, mob. tālr. 25444621.

Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks 2020”
6.martā notiks latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2020” pasniegšanas ceremonija. Tā tiešraidē no Latgales vēstniecības “Gors” būs skatāma Latvijas Televīzijā un portālā LSM.lv no plkst. 21.05, to vadīs komiķis Jānis Skutelis, kurš pats nāk no Latgales. Sestdien ceremonijā skatītāji uzzinās, kuri no trīsdesmit nominantiem iegūs desmit melnās, svēpētās māla keramikas Boņuka un viņa uzticamā drauga Žyka statuetes, kuras veido keramiķi Vēsma un Aivars Ušpeļi.
Tomēr viens balvas ieguvējs ir zināms jau šobrīd - balvu par mūža ieguldījumu saņem keramiķis Voldemārs Voguls. Viņš ir viens no Latgales keramikas vecmeistariem.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Afiša

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 23.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 16.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”.o Izzināsim mūsu vēsturi kopā! Aicinām līdzdarboties Balvu dzelzceļa stacijas muzeja...

  • Afiša ar 9.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”. Balvos14.februārī plkst. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā koncertuzvedums “Čigānu...

  • Afiša ar 2.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balviem – 969.februārī plkst. 19.00 Balvu evaņģēliski luteriskajā baznīcā Balvu pilsētas dzimšanas dienai veltīts ekumenisks dievkalpojums.10.februārī plkst. 9.00 Balvu Sakrālajā kultūras centrā Balvu pilsētas dzimšanas dienai veltīta svētā Mise....

  • Afiša ar 26.janvāri (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”. BalvosBalvu Centrālajā bibliotēkā līdz 31.janvārim skatāma Jolantas un Valda Dundenieku...

  • Afiša ar 19.janvāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”.19.janvārī Balvu Novada muzejā un Balvu muižā “Barikādēm– 33” atceres pasākumi – plkst....

vadi

Veiksmes prognoze


.