1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Trasē dodas gandrīz trīs simti sportistu

Aizvadītajās brīvdienās leģendārajā mototrasē “Baltais briedis” notika 4.Latvijas čempionāta un Latvijas kausa posms motokrosā, kur prestižajā MX1 klasē abos braucienos uzvaru izcīnīja Dāvis Ivanovs, aiz sevis atstājot pieredzējušo motobraucēju Lauri Freibergu, kā arī savu komandas biedru Dāvi Līvu. Sacensību organizators Ēriks Eizāns priecājas, ka šogad “Baltajā briedī” startēja rekordliels skaits sportistu.

 

Rekords Latvijas mērogā. Kvadraciklu klasē startēja 19 sportisti, kas, kā izrādās, ir rekordliels skaits pat Latvijas mērogā. Kopvērtējumā 2.vietu “Kvadri 100” klasē izcīnīja balvenietis Lauris Eizāns, kaut gan pirmajā braucienā viņš palika nepārspēts.

Ilggadējais tiesnesis. Sacensību atklāšanu uzticēja ilggadējam sacensību galvenajam tiesnesim un organizatoram Antonam Bozovičam. Tieši Antonam jāpateicas par 1969.gadā dzimušo Balvu rajona laikraksta “Vaduguns” kausa izcīņu motokrosa trasē “Baltais briedis” Viļakas pievārtē. Viņš novēlēja, lai motosporta tradīcijas turpinās!

Instruktāža. Sacensību dalībnieki saņem pēdējos norādījumus, lai stātos uz starta.
Noguris, bet priecīgs. Sacensību organizators Ēriks Eizāns atklāja, ka pēdējās trīs nedēļas no agra rīta līdz vēlam vakaram trasē strādāja uzņēmīgi cilvēki, lai priecētu skatītājus. Sportistiem viņš novēlēja būt uzmanīgiem: “Būtiskāk ir nevis uzvarēt, bet būt veseliem šodien, rīt, kā arī turpmāk.”


Demonstrē startu. Jaunietes sacensību dalībniekiem demonstrēja, kā tiks dota komanda, lai sāktos cīņa.


Putekļu varā. Pirmajā braucienā blakusvāģi iemanījās sacelt augstus putekļu mākoņus, neskatoties uz to, ka ugunsdzēsēji trasi regulāri laistīja.


Nones no trases. Mediķiem divās dienās darba netrūka. Otrajā dienā no trases nonesa blakusvāģa braucēju no Somijas, kurš, par laimi, nopietnas traumas neguva.


Beidzot uzvara! Elvis Bartkevičs pirms kāpšanas uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena atzina, ka ir priecīgs, ka uzvarējis tieši “Baltā brieža” trasē.


Ierunā veiksmi. Gunita Maksimova no Rekovas bija pirmā no trim veiksminiekiem, kuri, iegādājoties ieejas biļeti, laimēja 500 eiro. “Vīram teicu, ka man laimēsies. Iznāk, ka laimestu ierunāju,” sprieda Gunita.


Piecsimt eiro par četriem latiem! Guntars Voicišs no Sudarbes, saņemot laimestā 500 eiro, jokoja, ka biļete ir atpelnīta. Jautāts, ko darīs ar 500 eiro, jaunietis atzina, ka visticamāk naudu izlietos autovadītāja apliecības iegūšanai.


Ar rezultātu apmierināts. Elvis Bartkevičs izcīnīja godpilno 1.vietu iesācēju klasē. “Pirmajā braucienā startā biju otrais un sapratu, ka varu cīnīties par līdera pozīciju. Jau pirmajos tramplīnos izrāvos vadībā un pārsvaru noturēju līdz galam. Savukārt otrajā braucienā uzreiz izdevās izrauties vadībā,” priecājās sportists.


Nedaudz pietrūka. Lietusgāze sākās pirms pēdējā brauciena, kad trasē devās blakusvāģi. Tiesa, tas nenobaidīja ne sportistus, ne skatītājus, jo adrenalīns, redzot dubļu vannās braucošos, acīmredzami auga. “Tas ir vareni!” sauca līdzjutēji.


Lido pa gaisu. Mototrase “Baltais briedis” kā vienmēr iepriecināja ar tramplīniem. Jāpiebilst, ka pa gaisu lidoja gan moči, gan kvadracikli, gan arī blakusvāģi.


Kopvērtējumā uzvar kandavieši. Pieaugušo klubu ieskaitē uzvaru izcīnīja līdzšinējie kopvērtējuma līderi – Motoparks Kandava, 2.vietu – Camk Latgale, bet 3.vietu – Motosports Racing Team.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.