1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Pērn Balvu, Baltinavas, Rugāju un Viļakas novados dzēsti 83 ugunsgrēki

2020.gadā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes ugunsdzēsēji glābēji dzēsa četrus ugunsgrēkus Baltinavas novadā, 43 ugunsgrēkus Balvu novadā, 12 ugunsgrēkus Rugāju novadā un 24 ugunsgrēkus Viļakas novadā. Uz glābšanas darbiem Balvu novadā ugunsdzēsēji glābēji steidzās 53 reizes, Rugāju novadā - astoņas reizes, Viļakas novadā - 15 reizes un vienu reizi Baltinavas novadā.
Dzēsti divi meža ugunsgrēki Viļakas novadā, citos novados VUGD nav dzēsis meža ugunsgrēkus.
2020.gadā Balvu novadā ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, pārējos novados bojā gājušo nebija. 2019.gadā gāja bojā viens cilvēks Viļakas novadā. Ugunsgrēkos cieta trīs cilvēki, un visi Viļakas novadā, pārējos novados cietušo ugunsgrēkos nebija. Savukārt 2019.gadā bija divi cietušie, viens Balvu un viens Viļakas novadā. Pērn ugunsgrēkos izglābto nebija, 2019.gadā bija viens izglābtais Balvu novadā.
Katru dienu ugunsdzēsēji glābēji steidzas uz izsaukumiem, lai dzēstu ugunsgrēkus un glābtu cilvēkus. Arī katrs no mums var glābt savu un tuvu cilvēku dzīvības - uzstādot dzīvojamās telpās dūmu detektoru, kas ar skaļu skaņas signālu brīdinās par izveidojušos sadūmojumu. Nodrošināt savu privātmāju ar ugunsdzēsības aparātu, lai gadījumā, ja ugunsnelaime tomēr ir izcēlusies, mēģināt apslāpēt liesmas. Ievērot ugunsdrošības noteikumu prasības un gadījumā, ja pamanāt ugunsgrēku vai kādu citu notikumu, kad ir apdraudēta kāda cilvēka dzīvība vai veselība, zvaniet uz tālruņa numuru 112.

vadi

Veiksmes prognoze


.