1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

No 7.aprīļa varēs pieteikties platību maksājumiem

No šī gada 7.aprīļa lauksaimnieki varēs pieteikties platību maksājumiem, Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS) aizpildot Vienoto iesniegumu.
Ņemot vērā Covid-19 izplatību un noteiktos ierobežojumus darbam klātienē, visu nepieciešamo atbalstu dienests klientiem, kuri paši nevar aizpildīt informāciju EPS, sniegs arī pa tālruni – dienesta darbinieki tālruņa sarunas laikā klienta vietā varēs aizpildīt un iesniegt Vienoto iesniegumu. Līdzīgi dienests rīkojās 2020.gada pavasarī, kad palīdzību sniedza vairāk nekā 10 000 klientiem.
Jau sešus mēnešus lauksaimnieki var EPS aizpildīt Provizoriskos platību maksājumu iesniegumus. Tas ļauj pakāpeniski rakstīt nepieciešamo informāciju iesniegumā un aprēķināt, vai tiks izpildītas zaļināšanas un citas prasības. Ja lauksaimnieks aizpilda informāciju Provizoriskajā iesniegumā, tad šis iesniegums, sākot ar 7.aprīli, ir jāiesniedz EPS.
Dienests šī gada aprīļa sākumā plāno organizēt vebināru par pieteikšanos platību maksājumiem, izmaņām šajā sezonā un citiem aktuāliem jautājumiem. Plašāka informācija par pieteikšanos vebināram būs pieejama marta beigās.
Svarīgi datumi 2021.gada sezonā:
1.aprīlis – noslēdzas lauku bloku precizēšanas pieteikumu iesniegšana;
7.aprīlis – sākas pieteikšanās platību maksājumiem;
24.maijs (22.maijs sestdiena) – termiņš, līdz kuram jāpiesakās platību maksājumiem;
15.jūnijs – termiņš, līdz kuram jāpiesakās platību maksājumiem ar atbalsta apjoma samazinājumu 1% apmērā par katru nokavēto darba dienu.
Ja ir jautājumi un nepieciešama plašāka informācija par dienesta darbu un pieejamo atbalstu, aicinām zvanīt uz Lauku atbalsta dienesta klientu apkalpošanas tālruni 67095000.
Klientu ērtībai Lauku atbalsta dienests aicina vērsties arī Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros (VPVKAC), lai saņemtu informāciju par platību maksājumu iesniegšanas kārtību un iegūtu atbalstu Elektroniskās pieteikšanas sistēmas pakalpojumu izmantošanā.

vadi

Veiksmes prognoze


.