1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Aiztur robežpārkāpējus

4.jūnijā Baltinavas novadā Valsts robežsardzes amatpersonas par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizturēja trīs Krievijas pilsoņus.

Tas notika Safronovkas ciemā, kad vīriešus, veicot dienesta pienākumus, aizturēja Viļakas pārvaldes Punduru robežapsardzības nodaļas robežsargi. Šogad tā bija pirmā aizturētā valsts robežu nelikumīgi šķērsojušo personu grupa. Savukārt otro reizi šajā gadā robežpārkāpējus aizturēja jau pēc trīs dienām (7.jūnija rītā) Krāslavas novadā. Proti, Daugavpils pārvaldes Piedrujas robežapsardzības nodaļas robežsargi, pārbaudot vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju, Indras ciemā veica pārkāpēju meklēšanu un aizturēja četrus vīriešus, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu. Tie izrādījās Irākas pilsoņi, kurus aizturēja Imigrācijas likumā noteiktajā kārtībā un ievietoja Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā “Daugavpils”.
Abos gadījumos pēc Krimināllikuma 284.panta otrās daļas par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā uzsākti kriminālprocesi. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat jāpiebilst, ka pērn par zaļās robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēti 23 trešo valstu pilsoņi.

vadi

Veiksmes prognoze


.