1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Georgs, Jurģis, Juris

Rakstos

Izņem kontrabandas cigaretes

Oktobra nogalē Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes amatpersonas Alūksnes novada Pededzes pagastā, aptuveni simts metrus no valsts robežas, konstatēja divas personas, kuras nes melnus saiņus ar kontrabandas cigaretēm.
Ieraugot robežsargus, personas metās bēgt. Meklēšanas pasākumu rezultātā robežsargi aizturēja vienu cilvēku, kuru ievietoja Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā. Savukārt notikuma vietā izņēma 50 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.
Par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību glabāšanu, pārvietošanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tas izdarīts lielā apmērā, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191.panta trešās daļas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību, vai uz noteiktu nodarbošanos, vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.